X
 
 

Атанаска Дишева: Думите на Иван Гешев към мен бяха заплаха

3819 8
Атанаска Дишева: Думите на Иван Гешев към мен бяха заплаха
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Усещането ми от думите на г-н Гешев към мен бе за заплаха. Начинът, по който беше направено изказването му, препратката бе недвусмислена, маниерът и начинът, по който ми се изсмя накрая ме накара да се почувствам така.

Това заяви пред Би Ти Ви членът на ВСС Атанаска Дишева по повод отправените към нея заплахи по време на втория дебат за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор на страната.

Представляващият ВСС омаловажи нападката на Иван Гешев срещу съдия от ВСС

Беше необходимо да се развие някакъв дебат, както се и случи. Може би дискусията да е била малко по-остра на моменти, но като че ли с ц...

Сотир Цацаров настояваше да говори с мен по време на почивката. В негово присъствие и на г-н Чолаков, г-н Гешев излезе от кабинет на етажа, застана над Цацаров и мен и ми каза думите, които споделих и пред целия съвет: "Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера. От вас ще излезе прекрасен общински съветник.“ Попитах - заплашвате ли ме? А той каза" Не, не!" и се изсмя... „Нямам намерение да ставам общински съветник и никога не съм имала такова”, заяви съдия Дишлиев.

Цацаров ми говореше, че г-н Панов не бил толкова бял и чист, колкото съм смятала. Очевидно според него логиката е, че щом не подкрепям г-н Гешев съм в лагера на г-н Панов. „Не съм твърдяла такова нещо (че Панов е бял). Поставянето ми в лагер е погрешно. Това, че имаме едни и същи виждания по тълкуването на закона не означава, че сме се сговорили”, заяви Дишева. По думите ѝ, хората трябва да имат лично мнение, което да аргументират и "аз имам такова". В коридора има камери, но не знам дали е записан разговорът. Никой в залата не отрече, че е бил точно такъв разговорът. За мен това е лично. Показването на страх не е начин да се покаже какво се случва, добави тя.

"Малко ме притеснява тиражирането на страха, не искам да ми се създава образ на страхлив човек. Но това, което виждам, това, което се случва с хора, които не мълчат, се вижда. Явно дразня определени хора, дразня определени медии с мнението си. Едничкият ми глас не може да промени везните във ВСС, но това за мен не означава да си мълча, както правят много други. Това е въпрос на характер и лично разбиране. Не знам дали е лесно да се замълчи, за мен това би било по-трудното, за добро или за лошо.

Обясних и тогава, че съпругът ми е бил около 4 месеца член на „Да, България“. Той публикува веднага след дебата във ВСС декларацията си за напускане. Беше показателно и сега изглежда така, че за първи път се появи информация за това членство на съпруга ми в момента, когато аз подадох документите си за членство във ВСС. Абсолютно съм убедена, че г-н Кирилов знае този факт, че съпругът ми не е член на тази партия, както и че много добре знае, че не се кандидатирал за общински съветник.

Иван Гешев се защити по скандал с член на ВСС: И "Добър ден" да ѝ бях казал, щеше да го види като заплаха

Г-н Лозан Панов, г-жа Атанаска Дишева и г-жа Олга Керелска говориха политически на днешния пленум на ВСС. Затова изказах предположение ...

Дали очаквам, не бих казала, но мога да кажа, че искам въпросът за процедурата за избор на главен прокурор да се отнесе към Конституционния съд. Според мен текстът е лаконичен и следва да има тълкуване. Има много въпроси по конституционния текст на чл. 129, ал. 2 и какво трябва да прави ВСС в случай на президентско вето при избора на обвинител №1, обяви още тя пред bTV.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Според Марги Драганова всички съпруги на всички членове на партиите в Демократична България са способни да правят единствено плоски изказвания. А поне съпругите на симпатизантите? Ако пък имаш невзрачно лице, то не можеш да си добър съдия. Толкова злостни и изкривени представи за света не сме очаквали дори от герберски трол.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  То тая е една сбръчкана стафида, магаре драглиов, както и е името :)
  : 4 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Наглите думи на онзи болшевик наистина са заплаха. Съдия във ВКС е по-висока обществена позиция от общински съветник. Явно тоя я плаши с понижение в социалния ранг и то защото тя аргументирано гласува против кандидатурата му. Недопустимо поведение.
 • ВСС 4 ВСС преди 3 седмици Профил на трол?
  Тая ни избади от джапанките с нейното малоумие...ЗАПЛАХА???? ГУЗЕН НЕГОНЕН СЕ СТРАХУВА!!!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Браво, госпожо Дишева! Страхотна дама сте и смел човек. Жалко, че във ВСС няма много като Вас.
 • Юлиан ФучкоФ-професор от КС 3.1 Юлиан ФучкоФ-професор от КС преди 3 седмици Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук

  : 10 !
 • Октомври 2 Октомври преди 3 седмици Профил на трол?
  Хахахаха. Щъ съ ръзплъчъ. Направо вече плачъ.Хахахахаха.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?

  Коментарът е премахнат текстово от actualno.com, тъй като нарушава общите правила за ползване на сайта и съдържа нецензурно съдържание.


  За да видите коментара, натиснете тук