X
 
 

Представляващият ВСС омаловажи нападката на Иван Гешев срещу съдия от ВСС

2834 5
Представляващият ВСС омаловажи нападката на Иван Гешев срещу съдия от ВСС
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Беше необходимо да се развие някакъв дебат, както се и случи. Може би дискусията да е била малко по-остра на моменти, но като че ли с цената на всичко се правеха опити процедурата да се забави или осуети. Това каза представляващият ВСС Боян Магдалинчев, който е на този пост като посочен от ГЕРБ, след повторния избор на Иван Гешев за нов главен прокурор.

Съдебният кадровик не видя заплаха в думите на Гешев към съдия Атанаска Дишева, която гласува против него. Според Магдалинчев, Гешев е обяснил защо е говорил така още вчера – припомнете си тук какво каза де факто новият главен прокурор. Г-жа Дишева е човек, който може да говори много, умее да се аргументира – най-вероятно г-н Гешев е казал, че е добър професионалист и може някога да стане добър общински съветник. Представителят на ВСС обяви за спорни качествата на бившия съдия Методи Лалов като ръководител – за разлика от тези на Дишева. Лалов стана общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) от листата на "Демократична България", след като напусна съдебната система със скандал с ВСС.

Гешев засягал големи интереси, затова имало съпротива срещу избора му

В основата на напрежението при избора на Иван Гешев стоят засегнати икономически и финансови интереси, каза пред Радио "Фокус" представ...

"То бяха 3-4 дебати, вземане на становище по едни и същи въпроси", заяви Магдалинчев, който обвини гласувалите против кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор (Лозан Панов, Атанаска Дишева, Олга Керелска и Цветинка Пашкунова – всичките съдии, избрани от съдиите във ВСС). Магдалинчев добави, че нямал обяснение защо са действали така.

На въпрос на bTV трябваше ли да има нова процедура, след като президентът Румен Радев каза, че няма истинска конкуренция, Магдалинчев повтори тезата, че ако не беше имало 17 или повече гласа в подкрепа на Гешев, тогава щеше да се започва процедурата по избор на обвинител номер едно от самото начало. Сега няма предпоставки назначаването да бъде спирано, подчерта представляващият ВСС – единствената е, ако Иван Гешев сам реши да се оттегли.

Според Магдалинчев, президентът Румен Радев ще подпише указ за утвърждаването на Гешев като главен прокурор в рамките на 7 дни. Представляващият ВСС счита, че Радев може да се обърне към Конституционния съд единствено за противоконституционност на законови норми.

Actualno.com

Етикети:

 • Стефан Нинов, Владая 2 Стефан Нинов, Владая преди 3 месеца Профил на трол?
  Много се страхуват от Гешев левите радикали от ДеБъ - наследникът на фанатичната комунистка Бойкикева- брадатият Христо Иванов и костовото джудже комичният генерал с базедови очички и бивш член на БКП Наско Атанасов от Нови Пазар, делиорманско. Кой знае колко са крали и крадат,че да потръпват да не ги подгони и тях, и техния спонсор ИВО ПРОКОПИЕВ, прокурорът Гешев, ползващ се с уважение от америк виж още ›› анските служби и власти! Не само с уважението и признанието на родните прокурори и следователи.
 • ВСС Мафията 1 ВСС Мафията преди 3 месеца Профил на трол?
  Членовете на ВСС са политически назначения на ГЕРБ и богато си хрупат от ГЕРБ яслата ! Резултатът е предизвестен, тъй като ГешевОТО е ГЕРБ КРЕАТУРА .
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  На Мунчо му остава още една седмица да ПОДПИШЕ НАЗНАЧЕНИЕТО НА ГЕШЕВ!
  : 5 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  Под МУНЧО да не фиксираш настоящия ни нефелен президент с шашавата си съпруга?
  : 4 !
 • ciklop50 1.3 ciklop50 преди 3 месеца Профил на трол?
  1.1 и 1.2 Циклопе, само като чуеш Президент и ти потича мензиса !
  : 1 !