Антонио Бандерас: Българските професионалисти са на високо ниво

20440
Антонио Бандерас: Българските професионалисти са на високо ниво

"Жизненоважно е за европейското кино и въобще за културата е това, че ние сме заедно и сме по-сплотени отвсякога." С тези думи испанският актьор Антонио Бандерас откри XX-то издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в България.

"Много е важно всички, които работим в киното да бъдем заедно и да бъдем обединени, защото киното преживява много трудни моменти. Имаме драстична загуба на публика, има много пиратство и силна конкуренция от страна на Холивуд. Така че смятам, че ние европейското кино трябва да бъдем заедно в този момент", заяви още Бандерас.

Антонио Бандерас открива Седмицата на испанското кино у нас

Световноизвестният актьор и режисьор Антонио Бандерас ще представи XX-то издание на Седмицата на испанското и ибероамериканското кино в...

Световноизвестният актьор разкри и своя нов проект, който обмисля да започне през октомври. Отново ще се превъплъти в ролята на режисьор, но този път ще разкаже историята на миньорите в Чили, които прекараха дълго време под земята.  "Това ще бъде филм с много испаноамерикански актьори, много от тях живеят в САЩ, но те все още не са забравили своите испаноамерикнски корени", сподели звездата.

"Това е вторият повод, по който имам възможност да работя на българска земя. Но има съществена разлика при този втори повод. Работя по една копродукция с участието на България и САЩ. Наистина съм изцяло потопен в работата ми във филма и искам да подчертая колко добра работа вършат всички организатори от българска страна и всички, които участват в заснемането. Българските професионалисти са на високо ниво и мога да ги сравня с професионалистите, с които работя и в САЩ", заяви Бандерас, който в момента подготвя лентата "Аутомата" у нас.

Второто си идване у нас той сравни с живота на всеки един нормален човек. "Разхождах се из града и дори тичах, но истината е, че след като започнаха снимките по филма, времето ми се ограничи до крайност. Ставам в 5 часа, прибирам се в хотела към 9 часа, уморен съм. Това е работата на един трудещ се човек. Но разбира се много ще ми бъде приятно да мога да се върна в София без никакви работни ангажименти", каза Бандерас.

За следващото си идване в България той обеща да доведе съпругата си Мелани Грифит и заедно да слушат на живо българска народна музика.

"Има нещо много специално в музиката ви. През 80-те години някой ми подари диск с българските гласове. Привлече ми вниманието това, че те звучат на няколко гласа, преливат се непрекъснато и това е нещо, което не съм чувал никъде другаде по света. Когато се върна тук с моята съпруга, бих искал да ги чуя тук и на живо", заяви испанецът.

Владо Пенев посрещна Антонио Бандерас

Министърът на културата Владимир Пенев се срещна през уикенда в студиата на „Nu Boyana Film Studios” с известния холивудски...



На българските си почитатели той не пожела нищо друго, освен да дойде някой ден и да заснеме филм изцяло на българска територия и с екип, в по-голямата си част от българи.

"Този филм ще бъде достоен и гордост както за моята работа, така и за България", обеща Бандерас.

По време на откриването Бандерас остави отпечатъците си за "Зала на славата" в НДК.


Снимки: Христо Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com