Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков отхвърли управление с дуото Пеевски - Борисов: Имат едни лъжи, които се повтарят непрекъснато

28 май 2024, 08:27 часа • 5473 прочитания

Най-добрият министър-председател изобщо не е Борисов, а има една дузина хора в държавата, които могат да се справят много по-добре. Докато Пеевски командва дуото и докато Борисов защитава статуквото в съдебната система, няма как да бъдем съучастници в това нещо. Това заяви пред bTV бившият премиер и все още депутат от ПП-ДБ в рамките на 49-то Народно събрание акад. Николай Денков.

Още: Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

По думите му тандемът Борисов-Пеевски се опитва "да ни набута обратно" в това, което предизвикаха протестите през 2020-2021 г. Опитаха се ГЕРБ да направят правителство с първия мандат и не можаха. Бойко Борисов си говори врели некипели, изтъкна Денков. 

Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС биха могли да си довършат програмата, но бутнали евроатлантическото лице на автобуса. Денков добави, че ГЕРБ са имали възможност да останат в управлението, ако е била осъществена ротацията така, както е било договорено - само ротация между Денков и Мария Габриел. 

Денков подчерта, че ПП-ДБ ще се борят да спечелят доверието на хората и да са първа политическа сила. Ако искат хората да си изберат ГЕРБ и ДПС, нека си ги изберат. България може да се управлява и развива много по-добре от това, което ни предлагат тези двамата, каза Николай Денков. 

"Ако хората им гласуват доверие, нека да направят правителство, но ние съучастници няма да бъдем", отхвърли възможността Денков. 

Още: Денков: Пеевски иска да смени депутатите и в ДПС, и в ГЕРБ с лоялни свои хора

За решението на ЦИК да се махнат билбордовете с Денков, Борисов и Пеевски

Николай Денков заяви, че не е поръчвал билбордовете и иска да види как ще бъде осъден за това, след като ЦИК го посочват поименно. Борисов през последните седмици каза, че е готов за премиер и иска да управлява с Пеевски, посочи Денков. Според него Борисов и Пеевски се притесняват от сравнението затова каква ще бъде България след изборите и какъв премиер искат хората - "защо някой се е притеснил – нали са най-добрите, нали ще управляват заедно"?

Денков смята, че по логиката на решението си ЦИК трябва да състави акт на Бойко Борисов и на Делян Пеевкси. Това е реклама и за тримата - нека да видим кой от тримата печели, защото аз не го плащам това нещо, категоричен беше акад. Николай Денков. 

Още: "Пуделите крият неработещата правосъдна система": Николай Денков пред Actualno

Работата на службите

Денков посочи, че ДАНС се занимава с компромати и това е проблем за националната сигурност. Ако хората и ръководството на ДАНС е назначено от един или двама човека, и се ползва с тяхната протекция, естествено, че те ще работят за тях. 

Още: Атанас Атанасов: Предложих реформа за службите, почнаха да ме плашат с прокуратурата

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес