Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков: Това, за което говорихме, беше за кеша в торбите на Борисов

28 май 2024, 08:28 часа • 5678 прочитания

Очевидно пуснатият запис за "неофициалния кеш" е кълцан, рязан, слепен. В него има явни противоречия - това заяви експремиерът и кандидат за депутат за следващото Народно събрание акад. Николай Денков пред bTV: Кампанията е в разгара си: Нови записи с Петков и Василев. ПП обяви, че службите ги подслушват (ВИДЕО)

По думите му, разговорът всъщност е бил за липсата на средства за кампанията на ПП-ДБ и в него станало на въпрос как ако коалицията имала "неофициалния кеш" на Борисов, "в торбите", нямало да имат проблем да финансират кампанията си - както Борисов нямал проблем.

"Не знам смисъла на това, което сме говорили - службите да намерят оригиналния запис и да сигнализират Следствието. Пускат се (слепени) записи, за да не говорим как да помогнем на младите семейства. ДАНС се използва за правене на компромати - правенето на компромати е проблем за националната сигурност. Имаме проблем в службите - ако хората, ръководството на ДАНС е назначено от един-двама души, естествено ще работи за тях, а не за националната сигурност", обобщи Денков.

Денков отново повтори, че за всяка една позиция и особено в службите трябва да има конкурс и да е ясно как ще се проверяват кандидатите за зависимости.

Експремиерът изрично обеща, че ПП-ДБ няма да вдига данъците, ако поеме пак властта.

Още: Експертът по сигурност Илин Савов: Изтеклите записи са манипулирани с технология за няколко хиляди долара

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес