От утре софиянци ще могат да подават електронно заявление за карта за градски транспорт

17633
От утре софиянци ще могат да подават електронно заявление за карта за градски транспорт

От утре гражданите на София ще могат да подават електронно заявление за електронна карта за пътуване в градския транспорт. Това каза Симеон Арнаудов, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) по време на пресконференция за отчет за дейността на дирекция „Паркиране и мобилност” на дружеството за първите четири месеца на годината, предаде „Фокус”.

"Това е нова услуга, която ще допринесе за удобството на гражданите. Времето на престой за получаване на електронната карта на гишетата ще се намали значително. Гражданите ще могат да посочват в кое бюро на Центъра за градска мобилност желаят да получат картата си”, каза Арнаудов.

Фандъкова: Направени са предложения за облекчаване на сметките за парно

Направени са предложения до „Топлофикация София” за облекчаване на сметките на клиентите. Това каза кметът на Столична общи...

Приходите от продажба на карти и билети са се увеличили спрямо миналата година. „В момента вървим към 99 % изпълнение на финансовата рамка. Изрядни сме в много голям процент към доставчиците. Извършени са няколко проверки от Общината, Сметна палата, НАП в ЦГМ. Обект сме на постоянен контрол. Проверките са необходим и важен коректив за всяко едно предприятие”, каза още Симеон Арнаудов.

Намалява броят на принудително преместваните автомобили заради неправилно паркиране в столицата. Това каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност” към Центъра за градска мобилност на пресконференция за отчет за дейността на дирекция „Паркиране и мобилност” на дружеството за първите четири месеца на годината. Броят на принудително преместените автомобили за 2012-а е 13 715, като спрямо предната година броят на принудително преместените автомобили е намалял.

„Гражданите се съобразяват все повече с новите правила, така че броят на санкционираните е по-малък. Част от гражданите са сгрешили смс-ите си, и това е довело до санкцията”, каза Милова.

Броят на принудително преместените автомобили за Синя зона през 2013 г. е 1056, а 1310 е броят на принудително преместените коли за Зелена зона. Броят на принудително преместените автомобили за 2013 г. извън зоните е 9974.

Временно се забранява паркирането в участък от бул. „Васил Левски”

Въвежда се временна организация на движението във връзка с прием в резиденцията на посланика на бул. „Васил Левски” № 36 по...

„Около 20% от гражданите ползват талоните за заплащане на паркирането. Броят изпратени смс-си за 2012 година е 2 783 288. Броят на изпратените смс-си за 2013 г. за Синя зона е 1 072 811, за Зелена зона - 1 802 217.

Общият брой изпратени смс-и за платено паркиране за 2013 г. е 2 875 028. Има около 25 % намаляване на заетостта в Синя зона за периода януари – април 2012 и 2013 г., посочи Милова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com