Леда Милева връчва Голямата награда на "Салон на изкуствата 2012"

37931
Леда Милева връчва Голямата награда на "Салон на изкуствата 2012"

Писателката Леда Милева ще връчи тази вечер Голямата награда за принос към българското изкуство и култура на фестивала "Салон на изкуствата 2012", която тази година е присъдена на Йълдъз Ибрахимова, предаде БГНЕС.

Леда Милева е миналгодишната носителка на престижното отличие. Тази година пролетният фестивал "Салон на изкуствата" ще връчи само една награда в желанието си да изтъкне значимостта на носителя й.

"Говорите ли български?"

Музика, театър, кино и пластични изкуства ще се преплетат на 16-тия Салон на изкуствата. Тази година неговото мото е "Говорите ли бълга...

За пръв път в своята кариера днес уникалната Йълдъз Ибрахимова ще излезе на сцената в зала 1 на НДК за самостоятелен концерт. Това е малкоизвестен факт, който учудва дори и нейните най-запалени почитатели. С разнообразна музикална програма, която включва класическа музика, джаз и етно импровизации, тя ще отбележи 60-годишния си юбилей. Веднага след концерта ще й бъде връчена Голямата награда на фестивала "Салон на изкуствата".

"Салонът на изкуствата" продължава до 31 май и в него, освен днешния концерт на Йълдъз Ибрахимова, своя оригинална музикална провокация е подготвила Нина Николина с Берковската духова музика и приятели на 24 май, два от най-актуалните в момента спектакли на балет "Арабеск" - "Тъй рече Заратустра" и "Малки правила", на 23 май, танцовият спектакъл "Забравени" на трупата на Нешка Робева, на 28 май, както и гостуването на прочутия балет "Ермитаж" от Санкт Петербург.

Редактор: Десислава Симова

60 години от рождението на Йълдъз Ибрахимова

60 години от рождението /1952/ на Йълдъз Ибрахимова, българска джазпевица. Ибрахимова е българска певица от турски произход, един от н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com