Македония заслужава покана за членство в НАТО, заяви Груевски

3803
Македония заслужава покана за членство в НАТО, заяви Груевски

Македонският премиер Никола Груевски заяви, че е не е заминал на срещата на върха на НАТО в Чикаго, тъй като страната му няма да получи покана за членство в Алианса, пише днес скопският вестник “Вечер”.

„Македония няма да получи покана, която заслужава според международното право, а и според всички морални норми и човешки ценности”, заявил Груевски.

Страх от тероризъм в Македония

Министърът на вътрешните работи на Македония Гордана Янкуловска заяви, че опасността от тероризъм е реална. "Заплахите от тероризъм са...

По думите на Груевски Македония в Чикаго ще бъде представена на високо ниво (от президента – бел. ред.), а е трябвало да бъде представена на по-ниско.

„Става дума за страна, на която й се налага несправедливо отношение и политика на двоен стандарт и на всичко отгоре й казват, че трябва да се чувства виновна заради това”, заявил Груевски.

Миналата седмица генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен заяви в интервю за радио Свободна Европа, че решаването на спора за името на Македония е условие за членството й в НАТО.

Расмусен поясни, че позицията на НАТО по въпроса остава непроменена и тя се свежда до намиране на взаимно приемливо решение на проблема между Атина и Скопие за името. Решението, което взехме преди четири години, продължава да е валидно, тъй като не бе отбелязан напредък в тази насока, каза генералният секретар на НАТО.

Евродепутат: Ако Македония е бивша югославска, Гърция е бивша отоманска

След като за Гърция не може да се използва името Бивша отоманска република тогава и за Македония не трябва да се използва термина Бив...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com