Танцьори–абсолвенти гастролират в Софийската опера

8985
Танцьори–абсолвенти гастролират в Софийската опера

Възпитаниците от трите специалности на Националното училище за танцово изкуство (НУТИ) ще покаже майсторството си в голямата бляскава гала вечер на 12 юни в Софийската опера. Това съобщи директорът на културната институция Анна Донева.

Танцьорите ще се представят с откъси от танцовия си репертоар, а публиката ще види части от балетите “Спящата красавица”, ”Баядерка”, ”Корсар”, ”Копелия”, както и произведения от съкровищницата на българското фолклорно наследство, сред които и на проф. Дженев и Маргарита Дикова, създадени по музика на именити наши творци в областта на изворния и обработения фолклор.

“Концерт в лятна нощ” с Виенската филхармония и Густаво Дудамел

На 7 юни Виенската филхармония и диригентът Густаво Дудамел канят почитателите на класическата музика на едно музикално пиршество в пар...

Зрителите ще могат да видят съвременните хореографии по музика от различни композитори и епохи от Йохан Себастиан Бах до американския автор на класическа музика Самюел Барбър. Те са дело на Анна Донева – която, освен директор на НУТИ, е и преподавател по съвременни танцови техники, а софийската публика я познава и обича заради множеството танцови миниатюри, поставени в балет “Арабеск”, работата й в мюзикълите на Музикалния театър “Котки”, “Исус Христос Суперзвезда”, “Евита”, “Мис Сайгон”, “Някои го предпочитат горещо”. В програмата младите танцьори ще представят авторски работи и на Ангелина Гаврилова – която освен преподавател по модерен танц е и артист-балетист в трупата на балет “Арабеск”.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com