Средната класа на Германия и Англия на море у нас

6411
Средната класа на Германия и Англия на море у нас

Всички хотели в Слънчев бряг работят с пълна пара и приемат летовници. Свободните места постепенно се запълват. В момента в курорта най-много са туристите от Русия, Германия и скандинавските страни. "Това се дължи на добрите пропорционални и маркетингови програми на хотелиерите", каза шефката на съюза на собствениците Елена Иванова, предаде Стандарт нюз.

По отношение на традиционно големите пазари – Германия и Великобритания, след ITB Берлин тази година, се очертава ръст от около 5-7 % на немски туристи и между 7 и 8% ръст на английските. Проучване на МИЕТ показва, че у нас идват хора от т.нар. средна класа, което означава, че стоим много добре в съотношението качество-цена, коментира още Иванова.

Беларуските граждани искат да почиват в България, но са възпрепятствани от визите

Срокът за получаване на български визи за беларусците се е увеличил двойно. Това предизвика безпокойство в туристите и затруднения в ко...

Според нея трябва да се работи в посока страната ни да се наложи като целогодишна туристическа дестинация. За това е необходимо да се осъществят редица дейности, имащи също пряко отношение към туризма - подобряване и изграждане на пътна инфраструктура, оптимизиране на комуникациите, повишаване качеството на туристическия продукт на много нива, насърчаване на добрите инвестиции, реклама и т.н.

Очаква се курортът да е пълен с туристи за старта на сезона, който ще бъде на 9 юни . Тричасов концерт и шоу за откриването са подготвили собствениците заедно с ръководството на "Слънчев бряг" АД. В програмата ще участват група „ТЕ”, група „5-те сезона”, Тони Димитрова и др. Събитието ще е проведе на крайбрежната алея между хотел „Витоша” и казино ”Платинум”.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика