10 начина как да предпазим зъбите си от петна и да върнем белотата им

4302
10 начина как да предпазим зъбите си от петна и да върнем белотата им
Снимка: iStock/Guliver

Снежнобялата холивудска усмивка вече здраво влезе в съзнанието ни като символ на красота и успех. Според психолозите здравите бели зъби правят поведението на човек по-свободно и независимо и му позволяват да изглежда с 10 години по-млад. Водещата световна марка за грижа за устната кухина, споделя 10 съвременни начина за възстановяване на зъбите в естествената им белота.

1. Химическото избелване е най-агресивният метод за професионално избелване на зъбите, когато се използва карбамид пероксид или водороден пероксид с концентрация от 10% до 22%, цветът на зъбите се изсветлява с около 5-7 тона. 

2. Лазерно избелване. Съставът на основата на водороден пероксид, нанесен върху зъбите, се активира с помощта на лазерен лъч от въглероден диоксид, който избелва зъбния емайл за няколко тона за няколко минути. Този метод осигурява най-бързия естетически резултат. 

3. Почистването на зъбите с ултразвук осигурява пълно почистване на зъбната повърхност, включително от зъбен камък, както и възстановяване на естествения им нюанс. Много зъболекари са съгласни, че миенето на зъбите с ултразвукова машина трябва да предхожда всяко лечение на зъби или венци.

4. Професионалното почистване на зъбите ще премахне по-голямата част от външното оцветяване на зъбите, причинено от храна или тютюн, както и плаката. Тази процедура също премахва и предотвратява развитието на кариес и пародонтално възпаление чрез механично отстраняване на зъбната плака.

5. Домашно избелване с коронки, направени според отпечатъците на вашите зъби от зъболекар. Те се пълнят с избелващ препарат и се поставят върху зъбите за няколко часа, най-често през нощта. Продължителността на тази процедура за избелване отнема от една до няколко седмици.

6. За ярка усмивка е добре да ядете твърди плодове и зеленчуци, които „механично“ почистват зъбите ви: зелен фасул, карфиол, моркови и целина. Почистването става по време на дъвчене на храна, а отделената слюнка неутрализира киселините и защитава зъбния емайл.  

7. Паста за зъби, която съдържа микрокристали, които ускоряват избелването, ефективно помага за премахване на петна по зъбите в резултат на пушене и пиене на чай или кафе. Такива компоненти се използват от зъболекари за професионално почистване на зъбите. За най-голям ефект се препоръчва да миете зъбите си по 2 минути 3 пъти на ден.

8. За да запазите белотата на зъбите и да премахнете потъмняването на емайла с 81% по-ефективно от конвенционалните механични четки за зъби, можете да използвате полираща четката за зъби. Специално разработените полиращи четки почистват добре междузъбните пространства и области по линията на венците. 

9. След обилно хранене през деня, когато четката и пастата за зъби не са налични, се препоръчва четкане с конец. Конецът за зъби е покрит със специални компоненти, които предотвратяват образуването на зъбен камък.

10. Преди да използвате този или онзи метод за избелване, не забравяйте да се консултирате с вашия зъболекар. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com