10 признака, че обичате себе си

3880
10 признака, че обичате себе си
Снимка: iStock/Guliver

Да се научите да обичате себе си е най-важното умение. Само, когато почувствате любов към себе си, може да очаквате другите да ви приемат такива каквито сте. Марк Твен казва: „Човек не може да живее в комфорт без собственото си одобрение“.

Ето няколко признака, че наистина обичате себе си:

1. Обграждате се само с хора, на които истински им пука за вас, подкрепят ви и ви желаят най-доброто. Държите на хора, с които развивате здравословни взаимоотношения, а токсичните ги избягвате.

Пет знака, които издават, че мъжът е егоист

Всяка жена иска да бъде обичана, уважавана и нейното мнение да бъде ценено. И не само в ежедневието, но и в интимните контакти.  ...

2. Грижите се за себе си – това може да означава медитация всеки ден, здравословна диета, редовни физически упражнения, или всичко изброено. Ако поставяте себе си и здравето си на първо място е знак, че уважавате себе си.

3. Не се сравнявате с други хора. Макар виждате, че те се справят чудесно, това няма нищо общо с вас и с вашите способности. Вие просто се фокусирате върху себе си и къде искате да отидете/да бъдете.

4. За вас е важно да се изразявате и не се срамувате да казвате какво искате и какво не искате. Вашето мнение е важно и не се тревожите какво ще кажат останалите.

5. Ако в съзнанието ви се появят негативни гласове, които ви обезкуражават и подценяват, успявате да ги трансформирате в позитивна увереност. Вярвате, че сте достатъчно добри и всичко, което правите, ще бъде наред.

Националното унижение, което е нужно на Америка

Американците достигнаха до уикенда, съвпадащ с националния празник 4 юли, унизени, както вероятно никога досега. Тази година те са имал...

6. Преследвате това, което искате. Мотивирани сте да следвате мечтите си, защото те са важна част от вас и вие имате вътрешната увереност и вяра, че ще получите каквото искате.

7. Чувствате се комфортно, когато сте сами в собствената си компания и оценявате това време. Презареждането е важно за всеки и вместо да се чувствате виновни за това, че релаксирате, вие се наслаждавате на момента.

8. Благодарни сте. Практикуването на благодарност е част от ежедневието ви. Знаете, че не може да имате всичко и се чувствате благословени с това, което имате.

9. Радвате се на успехите на другите, защото вие си вървите по своя път и знаете колко е трудно за някого да постигне целите си. Ако истински се обичате, ще сте щастливи да виждате, че и другите успяват без да им завиждате.

Егоистите са обречени

Дълго време учените смятаха, че еволюцията признава само егоистите победители, а не екипните играчи. Последни изследвания на еволюционн...

10. Знаете, че ще ви се случват само страхотни неща, защото влагате позитивна енергия във всичко и сте отворени към различни преживявания. Ако дадете на света доброта, тя ще ви се върне обратно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com