5 етапа на тъгата от раздялата и как да се справим с нея

7159
5 етапа на тъгата от раздялата и как да се справим с нея
Снимка: iStock/Guliver

Разделите са изключително трудни за преживяване. Когато сте прекарали много време с някого, обичали сте го с цялото си сърце и сте споделили живота си с него, животът без него боли много. Освен това, ако раздялата е причинена от това, че партньорът ви е изневерил, естествено е да се чувствате още по-зле. Никога не очаквате човекът, когото обичате най-много, да ви предаде. Въпреки това, суровата реалност е, че връзките наистина приключват, много пъти поради изневяра. Ето кои са 5-те етапа на тъгата от раздялата.

1.       Отричане

"Не, всъщност не се разделихме, просто си правим почивка. Не се разделихме, просто имахме наистина голям спор. Можем да се възстановим от това! Все още можем да успеем." Подобни мисли са често срещани във фазата на отричане на раздялата ви. То ни помага да оцелеем, когато умът ни започне да обработва немислимото, т.е. суровата реалност на раздялата.

2.       Тъга

Най-често срещаните мисли по време на тази фаза включват: „Защо ми се случи това? Какво не е наред с мен? Ще мога ли някога да обичам отново?“ Когато човек започне да приема суровата реалност, може да последва непреодолима тъга. Някои симптоми включват безкрайни сълзи, летаргия, безсънни нощи и т.н. Тъгата от раздялата е смазваща, отчуждаваща и може да бъде непреодолима. Не само скърбите за миналото, но и за бъдещето.

3.       Договаряне

Това е фаза, в която човек дава няколко обещания на всемогъщия, вселената или някакво въображаемо същество. Въпреки това, въпреки че тези обещания са изкушаващи, вие сами знаете, че те са празни. Те включват: "Ако се върне, кълна се, че никога повече няма да спорим за майка му. Ако се върне, обещавам, че няма да вдигам шум около нейната всепоглъщаща работа."

4.       Гняв

Тази фаза може да се окаже продуктивна за много хора, тъй като се опитват да се убедят, че продължават напред и с живота си. Мислите в тази фаза включват: "Как се осмелява да скъса с мен; не знае ли колко съм невероятен? Как смее да излезе в събота вечер; трябва да за скърби връзката ни!" Едно нещо, което трябва да запомните в тази фаза, е, че когато не се контролира, гневът може бързо да излезе извън контрол. Така, че сдържайте гнева до умерено ниво и ударете възглавницата си вместо стената!

5.       Приемане

Това е последният етап от процеса на тъгата. Тя отразява момента, в който осъзнавате, че сте добре и ще бъдете добре. Когато настъпи тази фаза, не забравяйте, че въпреки болката в сърцето, сложността на тъгата, драмата на връзката и всичко останало, което идва с раздяла, си е заслужавало. И накрая, общи мисли по време на тази фаза: "Никога не сме били истински прави един за друг и това е добре. И двамата все още сме достойни за любов. Ще намеря любовта отново."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com