6 хитри начина, с които шията изглежда по-млада

1614
6 хитри начина, с които шията изглежда по-млада
Снимка: iStock

С напредването на възрастта се появява отпуснатост в шията, поради загуба на подкрепа от съединителната тъкан и мускулите. Това изглежда като отпусната кожа под брадичката ни. Възможно е да забавим физическите признаци на стареене. Ето шест начина, по които можете да предотвратите бъдещо увисване на кожата и да насърчите по-младия вид на кожата на шията:

Защитете кожата си от слънцето

Общоизвестно е, че излагането на слънце причинява големи щети на кожата ви. Това включва деликатната кожа на шията ви, която е едно от първите места, където признаците на стареене могат да се появят. Единственото най-добро нещо, което можете да направите, за да запазите младостта на шията си и да предотвратите увисването на кожата, старческите петна и фините линии, е да използвате слънцезащитни продукти. Нанасяйте слънцезащитен крем върху лицето и шията си всяка сутрин, преди да се гримирате, независимо дали прекарвате деня на закрито или навън. Не забравяйте да нанасяте отново на всеки няколко часа, за да сте сигурни, че кожата ви винаги е защитена.

Добавете ретиноид към вашата рутинна грижа за кожата

Ако сте ветеран в борбата срещу стареенето, аптечката ви вероятно е заредена с продукти за грижа за кожата, които обещават да намалят бръчките и да ви дадат гладък, стегнат тен. Има огромно разнообразие от кремове, които помагат за овлажняване на шията. Ретиноидите, клас съставки в тях, който включва ретинол, ретинил палмитат и ретиноева киселина, могат да възстановят увреждането от слънцето, като намалят появата на фини линии и бръчки, изглаждат текстурата на кожата и изравняват тена на кожата. Те го правят, като засилват производството на колаген и стимулират клетъчния обмен дълбоко в кожата.

4 прости начина за премахване на двойната брадичка

Намалете бръчките, причинени от стареене и увреждане от слънцето

Ботоксът работи за намаляване на линиите и бръчките по лицето. По същия начин, може да се инжектира в субменталната област и линията на челюстта, за да даде „повдигане“ на застаряващата шия. Ботоксът може да намали вертикалното нагъване или ивици на шията, причинени от свиването на мускула на платизмата. Лечението спомага за по-млада кожа на шията чрез отпускане на мускулите, които дърпат горната кожа и създават бръчки. Резултатите от ботокс траят между четири и шест месеца, а лечението може да се извърши само за 15 минути.

Упражнения за шия

По-млада кожа на шията може да бъде постигната чрез упражнения за лице. Това включва доказани контракции, които използват съпротивление, закотвяне и изомеризъм. Упражнение за болки във врата:

- Изправете раменете си, докато седите на стола.

- Затворете устните си, докато притискате езика си към долната част на зъбите. В същото време стиснете задните си зъби.

- Задръжте всяка контракция за 10 секунди, след като ги отпуснете. След това преместете и задръжте следващата контракция за 5 секунди.

- Последователността от 35 секунди се състои от освобождаване и повторение на позата два пъти.

Стягане на увиснала кожа

Контролирайте вашата диета

Важно е да внимавате какво ядете. Нездравословните храни могат да причинят увисване на кожата. Това е така, защото захарта разгражда колагена с течение на времето. Освен това много хора забравят, че алкохолът съдържа много захар. Алкохолът също може да ви дехидратира, което може да причини суха и отпусната кожа с течение на времето. За да си възвърнете здравата кожа, трябва да включите в диетата си храни с високо съдържание на колаген като горски плодове, тропически плодове, листни зеленчуци и боб.

Ултразвук за подобряване на отпуснатата кожа

Може да бъде предизвикателство да се третира отпусната кожа само с продукти за локално приложение. В същото време много пациенти се колебаят да легнат под ножа, за да коригират отпуснатата кожа на врата. За щастие има няколко професионални опции за стягане на кожата, които могат да им дадат желаните резултати без операция. Радиочестотните и ултразвуковите устройства имат за цел да стягат кожата. Доказано е, че процедурите стягат отпуснатата кожа на шията, като използват енергия за загряване на кожата и стимулират производството на колаген и важни протеини.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com