4 прости начина за премахване на двойната брадичка

2951
4 прости начина за премахване на двойната брадичка
Снимка: iStock/Guliver

Често ни казват да държим брадичката си вдигната, но това може да е трудно, когато има друго, което я държи надолу. Двойната брадичка не е непременно знак за лошо здраве, но може да навреди на самочувствието и социалния ви живот. За щастие има няколко начина да намалите двойната си брадичка, ако не и да я премахнете напълно. Нека да разгледаме как можете да намалите двойната си брадичка и да дефинирате линията на челюстта малко повече.

Какво води до двойна брадичка?

Двойната брадичка е просто излишък от мазнини в субменталното пространство (областта под брадичката). Тази субментална мазнина може да се натрупа по редица причини. Тези с фамилна анамнеза за отпусната кожа или упорити мазнини са по-склонни да развият двойна брадичка. Колебанията в теглото също могат да доведат до двойна брадичка, тъй като кожата се разширява и свива. Възрастта е друг фактор за образуването на двойна брадичка, тъй като кожата става по-малко еластична с годините. Може да е трудно да се предотврати появата на двойна брадичка, но поне е възможно да я намалите, след като се появи.

Дойде сезонът за пречистваща седмична ДИНЕНА диета

1. Дъвчене на дъвка

Редовното дъвчене на дъвка може да задвижи мускулите на челюстта ви, изгаряйки тази упорита мазнина на двойната брадичка бавно, но сигурно. Редовните упражнения за цялото тяло (както кардио, така и силови тренировки) също ще помогнат за намаляване на долната част на брадичката ви и ще насърчат цялостното здраве на тялото ви като бонус.

2. Подходяща диета

Фокусирането върху хранителния прием на тялото ви също може да ви помогне да се отървете от излишната си брадичка. Опитайте се да консумирате повече зеленчуци и плодове на дневна база и стойте далеч от преработени и пържени храни, както и тези с високо съдържание на захар и мазнини. Някои мазнини, като омега-3 мастни киселини, могат да бъдат полезни за вашата кожа и цялостно здраве. Авокадото, ядките, зехтинът и рибата съдържат тези здравословни мазнини. Като се съсредоточите върху диетата си, може да отслабнете, както и част от субменталните мазнини, отговорни за вашата двойна брадичка.

Диета с варени лимони

3. Овлажнители за лице

Овлажнителите, съдържащи определени витамини и растителни екстракти, могат да ви помогнат да стегнете кожата си, като същевременно я хидратирате и възстановявате младежкия й вид. Потърсете продукти, специално обозначени за стягане или стягане на врата. Те често съдържат витамин С, екстракти от зелен чай, колаген и други продукти.

4. Инструменти за масаж

Масажорите, предназначени за стягане на врата, също могат да бъдат полезни за намаляване на двойната ви брадичка. Тези инструменти могат да стимулират производството на колаген за по-еластична кожа, да изгарят мазнините и да помогнат на кръвта да циркулира по-лесно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...