Ако имате мазна кожа, изключете тези продукти от козметичната си чанта

1893
Ако имате мазна кожа, изключете тези продукти от козметичната си чанта
Снимка: iStock/Guliver

Експертите в областта на козметиката предупреждават, че притежателите на мазна кожа трябва да бъдат изключително внимателни при избора на козметика. За начало е важно да направите правилен избор на фон дьо тен, пудра, коректор, бронзант и други продукти, които нанасяте ежедневно на лицето си. Време е внимателно да прегледате цялото съдържание на козметичната си чантичка и да се сбогувате с някои продукти завинаги, а други да започнете да използвате по-активно.

Хидратираща основа за грим

Ако имате мазна кожа, отървете се от хидратиращата основа за грим. Изберете си тоник за стягане на порите. Когато си купувате основа, заложете на матиращ продукт.

Фон дьо тен

Почистете кожата си с правилното измиващо средство

Почистващите препарати за лице трябва да се подбират толкова внимателно, колкото и кремовете за кожата на лицето. Модерният асортимент ...

Вместо обичайния си фин дьо тен, въоръжете се с матираща база и тонизираща пудра с достатъчно висок слънцезащитен индекс. Този продукт трябва да се използва целогодишно, а не само през лятото, твърдят специалистите.

Пудра

Искате да можете да поправяте грима си през деня, използвайки пудра. По-добре е да се откажете това, просто нанесете допълнителен слой върху лицето си. Изберете лека прозрачен пудра, която бързо ще премахне излишния блясък. Използвайте дебела четка, за да я нанесете, трябва да усещате, че нанасяте продукта с потупване на четката по лицето сякаш забивате косъмчетата на четката в кожата си. Това ще позволи на мазния блясък да изчезне за дълго време.

Спрей за фиксиране на грима

Ако използвате прозрачна пудра, но това не решава проблема с мазния блясък на кожата, налага се да вземете и фиксиращ спрей. Има много лека текстура, помага за контролиране на производството на себум и оставя кожата свежа и матова дълго след нанасяне. Разбира се, с такъв спрей вашият грим ще бъде перфектен за дълго време.

7 причини за мазна кожа

Питали ли сте се „Защо кожата ми се омазнява“? Ако забелязвате лъскавина по лицето си и често имате несъвършенства и акне, ...

Матиращи салфетки

Ако искате бързо да освежите грима си и да премахнете всички мазни петна, използвайте матиращи кърпички. Достатъчно е просто да ги сложите върху кожата си, но определено не е нужно да триете силно.

Хайлатър, руж и сенки

Ако имате мазна кожа, прекаленото използване на хайлайтър само ще подчертае това. Не използвайте други продукти, които съдържат отразяващи частици. Кремообразен руж и сенки също не са подходящи за мазната кожа. Вместо това, използвайте само сухи продукти с матово покритие.

Имайте предвид тези съвети, когато избирате декоративна козметика, експериментирайте с грима и винаги получавайте желания резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com