Почистете кожата си с правилното измиващо средство

1792
Почистете кожата си с правилното измиващо средство
Снимка: iStock/Guliver

Почистващите препарати за лице трябва да се подбират толкова внимателно, колкото и кремовете за кожата на лицето. Модерният асортимент ви позволява да изберете опция за всеки тип кожа. Именно този фактор трябва да бъде поставен на преден план при избора на едно или друго средство. Гел, мус, пяна - какво да изберем, не само за да почистим старателно кожата, но и да не ѝ навредим? Ако знаете какъв тип кожа имате, няма нищо сложно в този избор.

1. Мазна кожа

5 правила за сваляне на грима без да увредим кожата

Премахването на грима е голяма мъка за някои дами. Нещо боде, пари, дразни очите. И след процедурата кожата става зачервена и се лющи. ...

Жените с мазна кожа се опитват да я измият възможно най-старателно и често използват агресивни продукти. Това е голяма грешка, тъй като такива средства стимулират производството на допълнително количество себум и кожата става още по-мазна. Съответно, вместо да изсушавате кожата, вие провокирате още повече проблеми. Към възпалението ще се добавят сухота и лющене. Собственичките на мазна кожа трябва да избират гел продукти с противовъзпалителен ефект. Добре е съставът да съдържа цинк, салицилова киселина и овлажняващи съставки.

2. Суха кожа

Този тип кожа също трябва да бъде старателно и внимателно почистена. Най-голямото предизвикателство тук е изборът на продукт, който няма да я направи по-суха. Мус, пяна или мляко са перфектни. В идеалния случай, успокояващият състав трябва да съдържа екстракти от лайка, кокос, авокадо. Овлажняващо средство  би било много подходящо.

3. Комбинирана

Студът не е пречка за красотата: как да се грижим за кожата през зимата

Пренебрегването на грижата за кожата през зимата е като излизането на разходка без пухено яке и топла шапка в студа. Идеята е смела, но...

Комбинираната кожа съчетава проблеми и от двата типа - мазна и суха. Важно е да почистите добре мазните участъци, но да не изсушавате твърде много останалите зони. Изберете варианти на мус, пяна - те са по-леки и не са агресивни. Противовъзпалителните и успокояващи съставки ще ви бъдат полезни, например зелен чай, лайка и други билки.

4. Чувствителна

Чувствителната кожа изисква най-деликатното отношение, между другото. Грешният почистващ препарат може да причини или да увеличи чувствителността. Ако използвате твърде агресивни препарати, тогава защитният слой може да бъде увреден. Наблегнете в избора на продукти на такива без парабени, аромати, сулфати. Добре е, ако съставът съдържа алое, пантенол. Те перфектно успокояват кожата, намаляват нивото на чувствителност и лекуват проблемите.

Изборът на средство за почистване на кожата е отговорно решение, важно е да се вземе предвид вида на кожата, за да не ѝ  навредите. Ако се притеснявате да не сгрешите, консултирайте се с консултант от магазина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com