Ако правите това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа

4930
Ако правите това всеки ден, ще се радвате на здрава и красива кожа
Снимка: Pexels

Красивата и здрава кожа се нуждае от системна грижа. Маските и ексфолирането веднъж седмично са подкрепяща грижа, която съживява, премахва мъртвите клетки и обновява кожата ви, но не може да разчитате само на нея и не е в състояние да ви осигури здрав и красив тен. Ежедневната грижа за кожата е по-важна, по-полезна, по-ефективна и по-ценна от каквито и да е процедури за лице, извършвани веднъж месечно.

Какво да правите всеки ден, за да бъде здрава и млада кожата ви?

1.       Хидратиране

Кремовете, доставящи влага на кожата ви, са безспорно важна част от ежедневната грижа за нея, но още по-важно е да се хидратирате отвътре, пиейки достатъчно количество вода особено в топлото време. Без необходимите течности кожата ви ще изглежда посърнала и повехнала независимо от цената на бурканчето с крем върху нощното ви шкафче.

2.       Ленено семе

Супена лъжица ленено семе сутрин преди кафето ви прави чудеса с кожата. Само след месец ежедневна консумация ще забележите, че тенът е изчистен и уеднаквен, кожата – сияйна, а като бонус ще се радвате и на здрава коса.

3.       Почистване

Измиването с вода не е достатъчно. Твърдата вода, както и хлорираната, променя РН на кожата и не е подходяща грижа за нея. След като почистите грима си с продукт, измиете лицето си с гел, подходящ за кожата ви, преди да нанесете любимия си крем, минете цялото лице без зоната на очите с тоник. Той ще запечата влагата, ще премахне следите от чешмяната вода и ще възстанови нивата на РН. Не пропускайте тази стъпка ежедневно поне месец и ще видите разликата.

4.       Хапвайте цвекло

Редовната консумация на цвекло не само ще допринесе за подобряване на здравословното ви състояние, но ще допринесе и за здрава и чиста кожа.

5.       Масло от амарант

Това масло е ненадминато средство за борба с бръчки, пигментни петна, белези, стрии, рани. Нанасяйте го всяка вечер върху кожата си. Не се притеснявайте – повива идеално и е чудесно за всеки тип кожа. Само след месец ще забележите впечатляващото му въздействие и разликата във вашата кожа.

6.       Масаж

Масажът е вълшебен начин да възстановите кръвообращението, да доставите на кожата си ценни вещества и те да се абсорбират пълноценно. Той помага за отваряне на запушените пори, възстановяване на свежестта на тена, изглаждане на бръчките. Насладете се на ежедневен самомасаж на лицето с подходящо чисто масло и само след месец ще сте ни благодарни за съвета, гледайки видимото подобрение на цялостното състояние на кожата ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: съдба или садба?

Какво да правите, ако ви се запушат ушите в самолета?

Феята на зъбките ще е във възторг: как да научим децата да си мият зъбите правилно

12 начина, по които съдебните психиатри разпознават психопатите

Откъде извира река Места?

Как да научим кучето да не лае по всеки?

Експерт отговори на въпроса защо жените наистина се нуждаят от секс (18+)

Притча, която отговаря на въпроса: Какво искат жените?

Любимо стихотворение от Дамян Дамянов

Любовен съвет за всяка зодия за 17 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com