Децата на едни от най-богатите хора учат в училища без компютри

27033
Децата на едни от най-богатите хора учат в училища без компютри
Снимка: Getty Images/Guliver

Техническият директор на eBay е изпратил децата си на училище без компютри. Същото се отнася и за служители в други гиганти на Силициевата долина - Google, Apple, Yahoo!, Hewlett-Packard, пише в. „Аргументи и факти”.

Руското издание коментира: „Нашите напредничави майки се хвалят една на друга: "Моята на 2 години знае как да играе с таблета". Другата й отговаря: "Моят 7-годишен син си създаде профил в YouTube". И всички колективно се стремят трескаво към най-компютризираните училища, казвайки: "О, защо да се учат да пишат с писалка, че това е толкова остаряло", "О, защо заставят децата да учат поезия от миналия век, би било по-добре да направят по 6 компютърни презентации”. И така лъжат сами себе си.”.

Най-скъпите брандове в света са технологични

Консултантската компания "Интербранд" публикува списък на най-скъпите брандове в света. На първо място е компанията на Стив Джобс Appl...

Във времето, когато останалата част от света все повече се пристрастява към интернет и постепенно същото става и с техните деца, умните хора избират за децата си „назадничаво” образование.

Сега, сред работещите в Силициевата долина, на особена мода било училището „Waldorf of the Peninsula”. Класните стаи имат максимално старомоден стил: обикновени чинове; дъски, на които се пише с тебешир; библиотеки с най-различни книги, никакви таблети вместо учебници и тетрадки. Употребата на таблети и т.н. електронни устройства е забранена в класните стаи. Но и не се поощрява у дома.

Точно към такъв подход още преди 10-15 години са се придържали едни от най-известните компютърни гении. Трите деца на Бил Гейтс до 14-годишна възраст не са имали правото да имат смартфон. Но и след навършването на тази възраст бащата ограничавал „електронизацията им“, тъй като се опасявал от вредите, които може да нанесе на здравето им електрониката.

Основателят на Apple Стив Джобс също строго ограничавал четирите си деца от прекомерното увлечение към технологични устройства, в това число и към iPad. Той въвел за децата си забрана да използват таблетите си нощно време и през почивните дни. Мобилните телефони не присъствали на масата за вечеря.

Ето колко струва на Apple изработката на новия iPhone X

Ентусиасти от китайския сайт Ichunt успяха да сметнат цената на частите, от които се сглобява новият iPhone. Оказва се, че Apple плаща ...

Примерът на Гейтс и Джобс е последван и от изпълнителния директор на 3D Robotics Крис Андерсън. Според Андерсън опасността от нови технологии се крие във вредно съдържание и нарастващата зависимост от електронни нововъведения.

Сред "потисниците" на свободите са и други видни имена от IT революцията. Например, основателят на Twitter Еван Уилямс позволявал на децата си да използват таблета и смартфона само по един час на ден. Когато се опитали да организират протест, бащата казал: "Има няколкостотин книги на хартия у дома. Ако искате да се забавлявате, четете колкото искате!".

Наскоро на училище тръгна и 4-годишният британски принц Джордж. Но в публикациите за това малко внимание се обърна на факта, че в неговото училище – „Thomas's Battersea” в югозападен Лондон, е забранено ползването на компютърни джаджи.

Привържениците на обучение без IT са на мнение, че компютрите потискат творческото мислене, междуличностните отношения и вниманието.

Apple с грандиозен гаф при представянето на iPhone X (ВИДЕО)

Десет години след появата на първия iPhone, Apple представиха новия си телефон – iPhone X (Айфон 10 – бел.ред.). Това се сл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии