Apple с грандиозен гаф при представянето на iPhone X (ВИДЕО)

23219
Apple с грандиозен гаф при представянето на iPhone X (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Десет години след появата на първия iPhone, Apple представиха новия си телефон – iPhone X (Айфон 10 – бел.ред.). Това се случи на специално събитие в новата централа на технологичния гигант в зала „Стийв Джобс”.

Въпреки изключителната подготовка обаче на сцената се случи засечка, която Apple не успя да прикрие и днес всички говорят за нея.

Технологията за разпознаване на лица с цел отключване на новия iPhone X беше демонстрирана от софтуерния гуру в Apple Крейг Федериги. Само че нещата се случиха от втория път, на второто устройство, поставено на банката за демонстрации.

Face ID отказа да сработи от раз, което за мнозина постави под въпрос доколко добре работи тази нова за компанията технология, заменяща скенера за пръстови отпечатъци в хоум бутона на предишните модели iPhone.

Apple представи десетия iPhone (СНИМКИ)

Технологичната американска компания Apple представи iPhone "X" или "Десетият", с който започва второто десетилетие на смартфона. На паз...

Оказва се, че при спиране на кадъра от вчерашната презентация се вижда каква е причината Face ID да не отключи първия апарат. На екрана на смартфона пише "Your passcode is required to enable Face ID." - т.е. изисква се въвеждане на парола, за да се активира Face ID.

А това е стандартно съобщение и защитна мярка при всеки рестарт на iPhone и досега.

Първата демонстрация на въпросното отключване - чрез разпознаване на лицето, обаче не мина леко за Apple. Вицепрезидентът Крейг Федериги сътвори гафа на вечерта, като не успя да отключи телефона от първия път и трябваше да повтори опита.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии