„Десет години от раменете ви“: Грим, който ще помогне за визуално подмладяване

4377
„Десет години от раменете ви“: Грим, който ще помогне за визуално подмладяване
Снимка: iStock/Guliver

Готови сме на всичко, само и само да изглеждаме малко по-млади. Един от помощниците в борбата с времето е правилния грим!

Правила за добър тен

Преди да нанесете грим, внимателно подгответе кожата си: почистете, ексфолирайте, ако е необходимо, и я овлажнете добре.

Не използвайте матови основи. Стареещата кожа се нуждае от подчертаване. По-добре е да обърнете внимание на блестящи основи в тон или тонални основи с отразяващи частици. Визуално изравняват кожата и заличават признаците на умора. Като алтернатива можете да добавите капка течен хайлайтър към тоналната емулсия.

Вижте текстурата: гъстата основа може да влезе в бръчките и да ги подчертае. От пудра в ежедневния грим е по-добре да откажете напълно. А за вечерна визия използвайте само прозрачна насипна пудра, за да фиксирате кремообразните текстури.

Трябва да прикриете кръговете под очите? Използвайте светлоотразителен коректор с подхранващи съставки. Изберете нюанс, който се слива идеално с тена на кожата ви или е малко по-светъл, за да освежите и озарите зоната под очите.

Синьото в зоната на сълзния канал е добре покрито с коректор с прасковен подтон.

Почиствайте четките си за грим в пералната машина - ще изглеждат като НОВИ

Младежки поглед

Дългата очна иния и тъмните очертани вежди добавят възраст. Откажете се от ярките очни линии и графични елементи - те правят погледа по-тежък. За да повдигнете спуснатите ъгли на очите, по-добре използвайте молив и го размажете внимателно с четка. Изберете нюанси на сиво или кафяво, но не и катранено черно. Те създават красива сянка и изглеждат по-естествени.

Добре е внимателно да оформите съществуващите косми на веждите с оцветяващ гел и след това да нарисувате и засенчите допълнителни „щрихи“, ако е необходимо. Заостреният връх ще помогне за "леко отваряне" на очите.

Нарисувайте младо лице

Скулптурирането и контурирането са в основата на всеки лифтинг грим. Трябва визуално да повдигнем овала на лицето, да го направим по-свеж. С помощта на скулпториращ продукт със сив оттенък потъмнете три линии:

• линията на брадичката по линията до ушната мида

• рисуваме зоната на скулите до горната граница на ухото

• зоната над подвижната част на горния клепач (линията се простира от вътрешния ъгъл до слепоочията).

Основното правило: всички линии в грима трябва да се стремят само нагоре по диагонал - това е основната тайна на повдигащия ефект.

Професионални съвети за перфектен грим

Бузи - праскова!

Ружът е задължителна стъпка, тъй като именно той освежава тена. Изберете опция с лек блясък и нанесете върху горната част на скулите.

Красива усмивка

Младите устни са предимно хидратирани и плътни. Затова отказваме матови червила. Матовите телесни нюанси са особено коварни.

Сатенено червило, масло или гланц за устни и дори с по-плътен ефект са идеални за анти ейдж грим. И не забравяйте за молива - да е в същия тон на червилото или малко по-светъл.

Цвят с anti-age ефект

Във външния ви вид доминира ли „топла“ палитра? Кафяви очи, карамелен цвят на косата или калифорнийски акценти. В палитрата от козметика трябва да преобладават нюанси с коралов, златист или слънчев жълт оттенък. Бледо лилаво, меко оранжево и т.н. също изглеждат допълващи.

И сивите очи, бледа кожа, лице, обрамчено с тъмна коса, ще изискват метални акценти или чисти студени нюанси: тюркоазено, електриково синьо, изумрудено и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Каква е причината да обикаляме 3 пъти църквата на Великден?

Какво задължително се прави през Страстната седмица?

Изплашете веднага: 7 най-ефективни начина за защита срещу кърлежи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com