Есенно равноденствие 2023: Защо не трябва да се карате и как да привлечете късмет?

8899
Есенно равноденствие 2023: Защо не трябва да се карате и как да привлечете късмет?
Снимка: iStock

Съвсем скоро ще се случи езотерично важно събитие. Много хора погрешно смятат, че празникът ще настъпи на 22 септември, но тази година това ще се случи на 23-ти. Какво трябва да се направи на равноденствието, как се дешифрира тази свещена дата от гледна точка на нумерологията?

Есенното равноденствие е астрономически важна дата, когато Слънцето се премества от Северното полукълбо към Южното полукълбо. На 23 септември денят и нощта ще станат почти равни.

Винаги, във всички страни, по всяко време нашите предци са организирали празник през този период - Ден на благодарността на природата за изобилие и просперитет.

Настъпва есенното равноденствие

В този специален ден те са молят майката природа за задоволителна зима и добра реколта през есента. И, разбира се, винаги се провеждали церемониални събития за прослава на боговете. В различните традиции това се правело по различен начин, но смисълът бил един и същ. Периодът се смятал за много магически. Равноденствието отнема не само един ден. През 2023 г. това е 23 септември. Но следата от този празник продължава още 3-4 дни.

Какво не трябва да правите на 23 септември

За да бъде цялата следваща година богата, не пестете храна за празника и подгответе много лакомства. Считало се за лоша поличба да се сложи оскъдна трапеза в деня на есенното равноденствие. Вярвали, че тогава цялата година ще бъде гладна

В деня на есенното равноденствие е неблагоприятно да се създават конфликти и кавги. Също така няма нужда да сте в лошо и тъжно настроение. Защото негативните мисли могат да унищожат енергията на щастливото бъдеще и да доведат до провал.

Ето как есенното равноденствие променя енергията в пространството

Какво трябва да направите на равноденствието?

В деня на есенното равноденствие нашите предци са правили много амулети, например от офика. Смятало се, че такъв амулет ще бъде защитен. Също така на 23 септември е добре да се извършват ритуали и практики за привличане на пари и късмет. Трябва да се пречистите от негативизма, тоест да правите ритуали, за да се освободите от него.

Най-простият ритуал, оцелял до наши дни, е да напишете на лист всичко, от което искате да се освободите: страхове, неуспехи, дългове, завист или някакъв вид неприятности. И, разбира се, да го изгорите със специални думи. Можете да кажете: „Вървете откъдето дойде“.

На този ден Слънцето е надарено със специална сила. И както са вярвали нашите предци, то помага за очистване и привличане на благоприятни събития.

Какво е значението на равноденствието, което настъпва на 23 септември?

Основният смисъл на деня на есенното равноденствие е да благодарим на майката природа за реколтата, за успехите и постиженията

Енергията ще се запази още три до четири дни след самото равноденствие. Следователно по това време все още можете да правите церемонии, ритуали и почистване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com