По какъв начин всяка ЧАКРА влияе на организма ни

7507
По какъв начин всяка ЧАКРА влияе на организма ни
Снимка: https://pixabay.com

Чакрите са онези точки, които се намират между тялото и съзнанието ни. Те се приемат за енергийните центрове на тялото ни. Смята се, че в човешкото тяло основните чакри са 7, като всяка от тях по различен начин отговаря за нашето усъвършенстване и благополучие. Те се свързват с тялото ни с помощта на ендокринната система.

А ендокринната система представлява система, състояща се от 7 жлези и е една от най-важните системи в човешкото тяло. Когато част от чакрите ни блокират, това повлиява негативно и на ендокринната система и е възможно да се появи дискомфорт или да се отключат някои заболявания. За да са в хармония чакрите ни е нужно да не позволяваме на стреса и напрежението да ни завладяват. 
А днес ще ви запознаем и с отделните чакри, техните характеристики и „длъжности“ в организма ни:

Корона чакра

Позната още под наименованието Сахасрара, корона чакрата притежава лилав цвят и е разположена в горната част на тялото ни – главата. Тя се свързва с епифизната жлеза, а в духовен план – с божественото съзнание.

Чакра на третото око

Аджна чакрата е разположена, както може да се досетите, между веждите ни и се свързва с хипофизната жлеза, като дисбалансът при нея може да се изрази чрез появата на алергии, главоболие и др. Тя отговаря за нашата интуиция. Цветът й е индиго.

Чакра на гърлото

Или другото й наименование – Вишудхи е чакра в областта на гърлото със син цвят, която се характеризира с комуникационните ни способности и себеизразяването. От ендокринната система я свързваме с щитовидната жлеза.

Сърдечна чакра

Анахата чакрата е със зелен цвят и се разполага в участък около сърцето. И логично, нейните характеристики и роли се свързват с чувства като любов, състрадание, изцеление и т.н. От ендокринната система свързваме сърдечната чакра с тимусната жлеза.

Чакрата на слънчевия сплит

Дори и да не сте чували за тази чакра, Манипура е разположена в коремната област и се свръзва с черти от характера като смелост, воля, сила, самочувствие и др. Тя е жълта на цвят и се свързва с тялото чрез жлъчката, далака, черния дроб и панкреаса.

Ето как да балансираме чакрите си

Ако в нашето поведение и емоции усещаме различни слабости и те се отразяват и на физическо ниво, това винаги е подсказка за цялостен ди...

Сакрална чакра

Свадихстана е оранжева на цвят чакра, която индикираме с репродуктивната дейност при хората, чувствеността, емоционалността и можем да се досетим, че я откриваме около областта на гениталиите в човешкото тяло.

Коренната чакра

Червената Муладхара се крие в основата на гръбначния ни стълб и от ендокринната система се свързва с дебелото черво, бедрата и стъпалата. Като нейни характеристики отбелязваме чувството за самосъхранение, за принадлежност и страха.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com