Ето как да балансираме чакрите си

7024
Ето как да балансираме чакрите си
Снимка: Activedia / Pixabay

Ако в нашето поведение и емоции усещаме различни слабости и те се отразяват и на физическо ниво, това винаги е подсказка за цялостен дисбаланс. Обикновено това се свърза с неправилното функциониране на нашите седем чакри. Нека видим как да разберете дали някоя от тях има нужда от  балансиране и как може да направите това.

Дисбаланс в кореновата ви чакра, намираща се в областта на репродуктивните органи

5 неща, които трябва да направите, за да промените кармата си

Нашите действия в миналото влияят не само на настоящия момент, но и оказват отражение върху бъдещето ни. Затова е важно да се погрижим...

Ако страдате от чести хранителни разстройства, усещате напрежение и негативност в себе си, обзема ви чувство на съмнение или несигурност, това може да означава, че тази чакра не функционира правилно или цялостно. За да я балансирате, е добре да се заобиколите с червено като цвят и да вземете продължителен душ или вана с топла вода, да си правите повече разходки и да имате чест досег с природата, или пък да практикувате йога упражнения.

Дисбаланс в сакралната чакра, намираща се в областта на пъпа и долната част на корема

Ако не се чувствате привлекателни, или имате проблеми с половата система, това показва, че сакралната ви чакра е с нарушен баланс. Оранжевото може да уравновеси това място, както откъм цветове в обстановката около вас, така и с оранжевите плодове и зеленчуци. Също така е добре да бъдете заобиколени и от елемента вода, за да може да елиминирате негативните емоции. Разхождайте се покрай различни водоеми, езера, реки или море. Може да сложите в стаята си и картини на морска и водна тематика.

Дисбаланс в манипура чакра, намираща се при слънчевия ви сплит

Основен признак за дисбаланс в тази чакра е свързан с храносмилателни и стомашни нарушения и проблеми, умора и чувствителност към критики и мнение на околните. За баланс е добре да пиете билкови чайове за успокоение на стомаха, както и да хапвате джинджифил, който е известен с полезните си свойства относно подобни проблеми.

Съвети, които ще ви помогнат да започнете да медитирате

Медитацията е много положително упражнение да се свържем с нашата несъзнавана страна и да видим живота по-позитивно. Казваме ви ключове...

Дисбаланс в сърдечна чакра, намираща се в областта на гърдите

При дисбаланс на тази чакра обикновено се появяват симптоми като проблеми със сърцето, болки в гърба, чувство на гняв и самота. За баланс е добре да си правите чести разходки сред природата, да се научите да контролирате гневните си изблици и да правите повече положителни неща и добро на околните, без да очаквате възмездие.

Дисбаланс в гърлена чакра, намираща се в областта на шия

Ако тази чакра ви е в дисбаланс, основните признаци са свързани с болки в гърлото и областта на раменете и врата, трудности при себеизразяване, заекване. Ако пеете и развивате гласните си струни, това ще отвори тази чакра и ще я балансира. Добре е да се опитвате да не лъжете и казвате истината пред околните и да се опитвате повече да изразявате мнението и идеите си, вместо да ги подтискате в себе си.

Дисбаланс в чакрата на третото око, намираща се между веждите в областта на челото

Учени: Този навик доказано удължава живота

Ежедневната медитация е способна да увеличи продължителността на живота. Това съобщава "Експрес" с позоваване на проучване на американс...

Ако имате проблеми с очите, усещате отслабване на паметта или главоболие, проблеми с ушите, това са основни признаци за дисхармония на чакрата. Може да опитате да я хармонизирате, като използвате етерични масла от лилави билки като лавандула, например, също така са ядете лилави храни като горски плодове, червено зеле и т.н.

Дисбаланс в теменната чакра, намираща се на върха на главата

Ако усещате депресивни състояния, чувствителност към светлина, проблеми с увереност, нарушено кръвообращение, това са неразположения, свързани с дисхармония на тази чакра. Балансирайте я с медитиране и добър сън.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой е единственият български град на река Тимок?

За да печете на барбекю най-здравословно, спазвайте тези правила

Защо Свети Георги е наречен "Победоносец"?

Ето защо трябва да съхранявате фолиото за храна в хладилника, а не в шкаф

Как се пише: сарма или сърма?

Ветеринар обясни защо котките всъщност спят толкова много

Топ 10 традиционни предястия за Великден

Тези 6 цвята на спалното бельо могат да съсипят съня ви

7 начина да разпознаете опасния тип мъж и да избегнете проблеми в любовния си живот

Велика събота 2024 - традиции и обичаи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com