Психолозите назоваха главния критерий за бъдещия успех на детето

8277
Психолозите назоваха главния критерий за бъдещия успех на детето
Снимка: iStock/Guliver

Психолози назоваха главната черта на характера на детето, която ще му позволи в бъдеще да постигне успех. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Developmental Psychology, съобщава The Telegraph.

Главен признак за успешност е упоритостта, която според психолозите трябва да се проявява конструктивно – способността да има собствено мнение и да се съпротивлява на авторитарната власт.

Бележник 2014: Какъв е средният успех на държавата в грижата за децата?

Националната мрежа за деца издаде за трети пореден път годишен доклад, под формата на видеобележник. „Той оценява изпълнението на...

Учените основават изводите си на дългосрочни изследвания на 745 деца, започнати през 1968 година. Тогава средната възраст на наблюдаваните деца била 11,9 години, от тях 49,9% били момичета.

Към края на изследването през 2008 година средната възраст на наблюдаваните е била 5,18 години, а жените сред тях били 53,3%.

Експертите оценявали влиянието на родителския социално-икономически статус, детския интелект, училищния успех и характеристиките на поведението (внимание, отговорност, старание, оптимистична и песимистична нагласа, спазване на правила и др.) върху професионалните успехи и нивото на доходи в зрелия живот.

Получените резултати демонстрират уверена взаимовръзка между отговорността, съпротивлението на властите и прилежността в миналото и кариерните успехи в бъдещето.

20 цитата за успеха, които ще ви вдъхновят

Успехът не идва лесно. Има хиляди хора, които са пример, че за да постигнеш нещо, трябва да се потрудиш. Да, има моменти, когато ти лип...

Учените отбелязват, че изследването им не позволява да се изолира решаващият мотив за успеха – желанието за преуспяване или финансовата заинтересуваност.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com