Недоволство - уволнен за скандални нарушения е начело на Общинския съвет на Велико Търново

3019
Недоволство - уволнен за скандални нарушения е начело на Общинския съвет на Велико Търново

Възможно ли е за председател на Общинския съвет да бъде назначен доказан престъпник и това нещо да се случи именно във Велико Търново? С този въпрос се обръщат граждани на старопрестолния град към политическия елит чрез медиите.

Става въпрос за председателя на Общинския съвет на Велико Търново Венцислав Спиридонов. Той е от квотата на ГЕРБ и беше единствена кандидатура за поста.

НАП - Велико Търново е с нов директор

Юристът Ивайло Здравков спечели конкурса за директор на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново. Той е и магистър по икономик...

Гражданското недоволство е провокирано от факта, че само няколко месеца преди избора на Спиридонов той беше уволнен от Агенцията по вписванията. Мотивът – редица недопустими вписвания в Търговския регистър след работно време – между полунощ и 7:30 часа, както и голям процент на откази за вписване, които са отменени от съда като незаконосъобразни. Други нарушения от времето на Спиридонов са свързани с възлагането на обществени поръчки, включително формално приемане на дейности по проекти, финансирани със средства от ЕС по ОПАК. Спирдонов е приемал да плаща на изпълнители за дейности, които дори не им е възложил, казаха от правосъдното министерство при уволнението му. Нарушенията са установени след обстойна проверка.

Спирдонов стана изпълнителен директор на Агенцията по вписванията през юли 2013 година след заповед на правосъдния министър от кабинета „Орешарски“ Зинаида Златанова. Кой позволи той да е начело на Общинския съвет на Велико Търново, питат гражданите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com