SMS - най-популярният начин за комуникация

6093
SMS - най-популярният начин за комуникация

На двадесетата годишнина от изпращането на първото текстово съобщение, изслудване на Ofcom (британски независим регулаторен орган) показва, че 90% от хората на възраст между 16 и 24 години ежедневно използват този начин за контакт с приятели и семейство. За сметка на това само 63% от тази възрастова група използват разговора „лице в лице” като средство за комуникация.

Говоренете по телефона също е по-популярно от личния разговор, като 67% разчитат на мобилния телефон повече отколкото на прекия вербален контакт, съобщава guardian.co.uk.

Еротичен SMS вкара мъж в затвора

Крейк Еванс попаднал зад решетките за 18 месеца, след като по погрешка изпратил еротично съобщение до всички номера в телефонния си у...

Първото текстово съобщение е изпратено на 3 декември 1992 г., когато британският инженер Нийл Папуърт използва компютъра си да изпрати съобщението „Merry Christmas” към мобилен телефон Orbitel 901.

Според изследването на Ofcom, средностатистическият британец изпраща средно по 50 SMS-а на седмица. През 2011 г. са изпратени повече от 150 млрд. текстови съобщения във Великобритания, което е с почти три пъти повече от изпратените SMS-и пет години по-рано.

Според Communications Market Report 2012 текстовите съобщения са най-популярни сред 12-15 годишните, които изпращат по 193 съобщения средно на седмица. Момичетата, естествено, са доста по-активни от момчетата във въпросната възрастова група, като пускат средно по 221 съобщения срещу 164 за момчетата.

Actualno.com

Хората са по-склонни да казват истината чрез SMS-и

Вместо да премълчават, когато разменят съобщения, хората са по-склонни да казват истината, използвайки писмената комуникация. Учени каз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com