Южнокорейците прекаляват с виаграта

2783
Южнокорейците прекаляват с виаграта
Снимка: iStock/Guliver

Високи следи от виагра и други лекарства, използвани за лечение на еректилна дисфункция, са открити в отпадъчните води на Сеул и се очаква тяхното присъствие в градската зона да се увеличи, твърдят южнокорейски изследователи, цитирани от АФП.

Наличието на химикали, използвани в лекарствата - фосфодиестераза-5 инхибитори (PDE-51) - беше високо през уикендите и в пречиствателните станции в Гангнам, където се намират нощни клубове, барове и „червени сфенери”, показва ново изследване, предаде БГНЕС.

Италиански депутат: Без секс, докато не се ваксинираме!

Италианците планират бойкот на Виагра, докато китайците стават едва ли не интимни, докато тестват за коронавирус. Това пише Politico в ...

Ние изчислихме, че количеството на потреблението на PDE-5i е с 31 процента по-високо, отколкото в районите с по-малко места за нощен живот", казаха изследователите в документ, публикуван от Scientific Reports по-рано този месец.

Експерти изследваха наличието на химикали в оттока и отпадъчните води на две пречиствателни станции в южнокорейската столица, както и в приемащите водни обекти. Изследването им показа, че съществуващите пречиствателни станции не са в състояние да се справят с количествата остатъчни химикали.

"PDE-5i в битовите отпадъчни води едва бяха пречистени от станциите и в крайна сметка бяха изхвърлени във водната среда", се казва в документа.

"Предвид нарастващия размер на пазара, лесно се очаква повече PDE-5i да бъдат изхвърлени в градската зона", добави той.

Заловиха голяма пратка виагра на "Капитан Андреево"

Задържаха близо 68 кг виагра на ГКПП "Капитан Андреево", съобщават от Агенция "Митници". Контрабандният продукт е бил открит на 30 сеп...

Около 23 процента от южнокорейските мъже на възраст от 30 до 39 години страдат от еректилна дисфункция, показват проучвания, а общите продажби на PDE-5i на 20-те най-големи корейски фармацевтични компании достигат 133 милиона долара през 2019 година.

Поради тяхната ефективност при подобряване на сексуалната активност на мъжете, химикалът често се използва незаконно като съставка на тонизиращи лекарства, диетични добавки и билкови диетични продукти в много страни.

Неотдавнашно проучване установи PDE-5i и техните аналози в 80 от 188 храни и хранителни добавки, продавани в Южна Корея.

Около 322 милиона пациенти ще страдат от еректилна дисфункция през 2025 г., като се очаква разпространението на проблемното състояние в Азия да скочи от 87 милиона през 1995 г. на 200 милиона през 2025 г. поради застаряването на населението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com