БДЖ с ключова реформа срещу гратисчиите

4479
БДЖ с ключова реформа срещу гратисчиите
От юли-август започват успоредно да работят двата модерни проекта

Ключовата реформа в „Пътнически превози" на БДЖ за 2012 г. е ограничаване на гратисчиите, заяви председателят на борда на директорите на БДЖ Владимир Владимиров, пише в. "Монитор". Средно 5 млн. лв. годишно губи дружеството от това нарушение, а една от причините в пиковите часове във вагоните да се натъпкват тройно повече хора е, че по-голямата част от тях не си купуват билет и са убедени, че в блъсканицата няма да мине кондуктор.

От юли-август започват успоредно да работят двата модерни проекта: купуване на влаков билет с есемес и онлайн продажба на билети, което ще позволи на хората достатъчно рано да резервират място в съответната класа и да представят разпечатан у дома електронен билет.

200 млн. влизат в бюджета от продажбата на БДЖ

Реалистичните ни очаквания при приватизацията на "БДЖ-Товарни превози" са за сума около 200 млн. лв., каза за агенция Фокус председате...

Въвеждането на билетния касиер, който работи на първата врата, е довело до двоен ръст в приходите от билети по линията София-Драгоман например и от 150 лв. дневно сумата е достигнала 280-300 лв.

Поетапно ще спре издаването на билети от кондукторите и те ще изпълняват само контролни функции, а ако пътник не е купил билет предварително, не го е взел и билетният касиер на вратата на влака, може да плати и 50 лв. глоба за гратис возенето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика