Французи се интересуват от АЕЦ "Козлодуй"

15731
Французи се интересуват от АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Удължаването на блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй" е важен проект не само за България, но и за Франция, тъй като там ядрената енергетика е от голяма значимост. Това заяви Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на република Франция в България, предаде БГНЕС.

Той бе на посещение в АЕЦ "Козлодуй" днес заедно с Марк Дьобелс, директор на икономическата мисия Юбифранс за България, и представители на френските бизнес среди, съобщиха от атомната електроцентрала.

Делегацията включваше представители на повече от 20 фирми. Те бяха приветствани от Иван Генов, изпълнителен директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД. Той отбеляза, че срещата е израз на добрите делови контакти на френски фирми от ядрената промишленост с първата и най-голяма в Югоизточна Европа атомна централа.

По време на визитата гостите се срещнаха и с водещи експерти от българската атомна централа и дискутираха конкретни въпроси за настоящото и бъдещото професионално сътрудничество. Делегацията от Франция разгледа и командната и машинната зала на 1000-мегаватовия пети енергоблок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com