Говорене само по предварително обявени теми - новата политика на ДКЕВР

6204

По-голяма прозрачност по отношение на вземането на решения от страна на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) – това беше една от големите забележки по отношение работата на комисията, която се повтаряше през последните месеци.

По думите на новия председател на ДКЕВР Анжела Тонева първото решение на ръководения от нея състав е свързано с медиите и медийната политика на комисията, предаде БГНЕС. Решението включва факта, че вече всеки член на ДКЕВР ще дава брифинги и ще говори на тях само по предварително обявени теми. Освен това телевизионните камери, които досега предаваха изцяло обществените обсъждания и откритите заседания на ДКЕВР, вече ще могат да снимат само в първите десет минути – след това се налага забрана. Ще се дадат и карти за достъп до сградата на независимия енергиен орган на всички ресорни журналисти.

До 1 септември най-вероятно няма да има промяна на цената на тока

Най-вероятно до 1 септември няма да има промяна на цената на електроенергията. Това заяви пред журналисти председателят на Държавната к...

Цената на тока безспорно е един от основните проблеми, които са във фокуса на българското общество през последните месеци. Именно от нея тръгнаха масовите протести през февруари тази година, като едно от исканията на протестиращите беше за повече прозрачност и възможност за контрол върху държавните органи.

Днес, в студиото на Нова телевизия, председателят на КНСБ Пламен Димитров дори каза, че гражданите и техни представители трябва да могат да налагат вето върху ключови решения, които се взимат от всички контролни и регулаторни органи в България. Според него гражданската квота трябва да бъде не в състава на регулаторите, а да отговаря за техния надзор.

В тази връзка от ДКЕВР обясниха, че ще се стремят да запазят цената на тока при пълна прозрачност в контакт с представителите на гражданското общество.

Какво още казаха представителите на ДКЕВР за цената на тока и енергетиката у нас и каква ще е първата мярка за стимулиране на сектора – научете в Expert.bg.

ДКЕВР: Ако поевтинее токът, ще поскъпне парното

Цената на електрическата енергия е по-висока отколкото трябва да бъде, но ако падне, трябва да се увеличи цената на парното. Независимо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика