5 предимства на мобилното приложение за електронна търговия

754
5 предимства на мобилното приложение за електронна търговия
Снимка: Pexels.com

Мобилните приложения са ключов елемент от всяка онлайн бизнес стратегия. Те вече не са опция, а необходимост. Причината е, че броят на хората, които използват мобилните си устройства, за да пазаруват онлайн, непрекъснато се повишава.

Ако все още не сте сигурни дали си струва да инвестирате в направата на онлайн магазин приложение, в тази кратка статия сме ви подготвили петте най-големи предимства.

Безпроблемно пазаруване

Клиентите търсят гладко и удобно пазаруване от мобилните си телефони. Мобилното приложение за електронна търговия от NEXT BASKET ви помага да направите пътя до реализиране на покупката кратък и лесен. Това несъмнено води и до повторни поръчки.

Друго, което е от съществена важност за създаването на лоялни клиенти, е комуникацията в реално време. С приложението ще можете да изпращате известия за разпродажби на продукти, които те  харесват.

Освен това, без значение как влизат в сайта ви – компютър, смартфон или таблет, те ще виждат еднакъв стил и подредба. Така по-лесно ще се ориентират в намирането на това, което търсят.

Подобрена лоялност на клиентите

Мобилните приложения за електронна търговия могат да помогнат за подобряване на лоялността на клиентите, като предоставят персонализирано преживяване. Това е благодарение на събраните данни и анализи от предишни покупки и сърфирането на потребителите.

Този подход повишава шансовете хората да открият стойност в приложението ви и да усетят, че вашият бранд наистина ги разбира. Освен това предпочитаните методи за плащане и адресите за доставка се запазват, спестявайки време при пазаруване. Така клиентите ви могат да се преврнат в лоялни.

По-малка вероятност за изоставяне на количката

Изоставянето на пазарската количка е един от основните проблеми на всеки онлайн магазин. Приложенията отчасти се справят с това явление, като предоставят по-прост и ефективен процес на плащане, в сравнение със сайтовете. Полетата и стъпките, които потребителите трябва да следват, са много по-малко.

Споменахме ви и, че приложението запазва информацията за плащане, което забързва процеса на покупка. Също така известията, които обикновено клиентите получават за оферти, могат да служат и за напомняне да завършат поръчката си.

Да не забравяме и бързото зареждане на продуктовите страници. Това е изключително важно за положителното потребителско изживяване. Така се минимизира разочарованието и шансът за изоставяне на количката.

По-добра достъпност

Приложенията улесняват клиентите да пазаруват по всяко време и от всяко място, независимо дали пътуват за работа или си почиват у дома. За целта е важно вашето да бъде лесно за използване, за да можете да разширите своята аудитория.

Предимство пред конкурентите

Това несъмнено е сред най-големите предимства на мобилното приложение за онлайн търговия. Неговото наличие показва, че вие сте готови да се адаптирате към всичко ново и към желанията на клиентите си. А това може значително да ви отличи от конкурентите и да привлече нови клиенти.

Предвид всичко, което споменахме тук, несъмнено мобилните приложения надхвърлят по възможности обикновените сайтове за електронна търговия. Те отговарят на всички изисквания за удобство и персонализирация на съвременните потребители. Това е и причината значително да изпъкнете пред конкурентите си, като добавите мобилно приложение към сайта си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com