Пазарът на Business Analytics с ръст от 7% през 2014г.

13377
Пазарът на Business Analytics с ръст от 7% през 2014г.
Снимка: Getty Images / Guliver

Все повече организации от финансовия сектор прилагат решения за бизнес анализ и прогнози, за да опознават клиентите си и изграждат лоялност. Все повече мениджъри на банки и застрахователи „слушат” данните, които „говорят” ежедневно. Това наблюдават от ScaleFocus, партньор на IBM. Те представят решения на IBM за бизнес анализи и прогнози на национален форум за финансови организации. Той се провежда днес, 10 април, в столицата.

Системите за бизнес анализи и прогнози (Business Analytics) имат две основни направления.

Намери съмишленици за своя бизнес на Startup Weekend

Startup Weekend е сред най-популярните и работещи инициативи за стартиране на бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикен...

Първото направление, това са приложенията за бизнес анализ и отчетност (Business Intelligence). Те обработват огромно количество информация за рекордно кратко време и съдействат за вземането на правилни управленски решения. Един от най-големите застрахователи в Словения например успява да намали с 80% времето за събиране и обработване на данни. Софтуерът разкрива скритите предпочитания на застрахованите и пазарните тенденции. Той помага на компанията да разбере по-добре клиентите си и да им предложи различни пакети гражданска отговорност - за тези, които използват колата си по-рядко, за шофиращите с деца и за шофиращите в съседни държави. Така застрахователят намалява внушително броя на фалшивите искове и увеличава броя на новите застраховки.

Второто направление е прогнозният статистически анализ (Predictive Analytics). Той предвижда изхода от прилагането на едно управленско решение, прогнозира вероятния резултат от една кампания или пускането на нов продукт. Чрез Predictive Analytics един от най-големите застрахователи в Унгария успява да извлече бързо и лесно информация от таблици с над 100 милиона реда с данни за клиентите. Чрез същия метод, но с друг софтуер , централноевропейска банка в Румъния успява да разбере кой клиент има най-голяма вероятност да си открие сметка или да тегли овърдрафт и му предлага точно това. Резултатът е над 600 хиляди евро нови приходи.

„Business Intelligence и Predictive Analytics досега се прилагаха по-често поотделно. Все повече организации обаче във финансовата сфера осъзнават значението им и ги прилагат интегрирано”, отбелязват от ScaleFocus.

Почти 7% ръст през 2014 г. очакват за пазара на решения за бизнес анализ и прогнози изследователите от Gartner. Според тях пазарът на Business Analytics ще бъде един от най-бързо развиващите се в ИТ сферата въпреки забавеното глобално икономическо развитие. ИТ разходите във всички сегменти се очаква да отбележат ръст от 2.8%. Експертите подчертават, че организациите ще продължат да използват системи за бизнес анализ и прогнози, тъй като им помагат при вземането на важни оперативни и стратегически решения.

Бизнесът против синдикатите - по-малки осигуровки, по-трудно пенсиониране

В последния ден от предварително зададения срок работодателските организации към Тристранния съвет дадоха своите предложения за стаби...

Под business analytics се разбират софтуерни решения за анализиране и прогнозиране на процесите в една организация въз основа на натрупаните от дейността й данни. Те извличат максимална стойност от информацията като я систематизират по определени ключови показатели за ефективност. Тези системи извличат от данните повтарящите се модели и причинно-следствени връзки и помагат на мениджърите на различни нива да вземат правилните решения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика