По-добра ВиК мрежа срещу 20 ст. повече за вода

5201
По-добра ВиК мрежа срещу 20 ст. повече за вода

София може да изгражда нова ВиК мрежа и да ремонтира старата срещу увеличение на сегашната цена на водата с 20 стотинки за кубик. Това стана ясно от разчетите на столичния концесионер "Софийска вода" и исканото от тях повишение на сметките с 12 на сто, предаде Стандарт нюз.

Според изчисленията на компанията средно месечната сметка на едно домакинство би поскъпнала с 1.50 лв. ДКЕВР обаче обмисля цената на водата в София да се увеличи от 1 юли с около 3%.

Au revoir, "Софийска вода"

Граждани протестираха пред сградата на ВАС, за да изразят недоволството си от концесионера "Софийска вода". Те носеха плакати &bdquo...

ВиК секторът в България и конкретно в София има крещяща нужда от инвестиции за изграждането на нова мрежа и за рехабилитиране на съществуващата в размер на милиарди левове, обясниха от "Софийска вода".

Експертите на компанията отчитат, че за много хора живителната течност е природно богатство и тя трябва да има символична цена. "Често обаче не си дават сметка, че водата има цена и какви средства са нужни, за да може тя да стигне до домовете им, да се пречисти и после да се върне в природата отново пречистена", казват от "Софийска вода". Оттам са категорични, че ако ДКЕВР не одобри искането им за вдигане на цената с 12% и наложи скок само с 2.86% , дружеството няма да е в състояние да покрие разходите си при променените цени на тока, горивата и консумативите, а инвестиционната му програма ще бъде намалена с 15 милиона лева.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика