Продават на търг четири имота на "Лукойл Нефтохим Бургас"

12978
Продават на търг четири имота на "Лукойл Нефтохим Бургас"
Процедурата на откритите частни търгове все още е слабо популярна в България

Четири непроизводствени актива, собственост на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, ще бъдат предложени за продажба на открит инвестиционен търг от GVA Sollers Solutions, обяви днес Стефан Цинцарски, ръководител на отдел "Управление на имущество" в "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, съобщиха от дружеството.

Имотите, които се намират в гр. Бургас и региона, са балнеоцентър с хотелска част във вилна зона "Минерални бани", инвестиционен обект – жилищна сграда в гр. Бургас, почивна станция в с. Тополица, и жилищна сграда – къща в гр. Черноморец. Търгът ще се проведе на 7 юни 2012 година.

"Избрахме GVA Sollers Solutions за продавач на активите ни и сключихме договор с компанията заради солидния международен опит и позиции, както и заради подготвения в първата фаза от проекта анализ и оценяване на портфейла. Обектите, които ще бъдат предложени на инвестиционния търг, не са част от основния бизнес на "Лукойл Нефтохим Бургас" и за да ги управляваме успешно, сме принудени да отделяме важен ресурс. Искаме да се съсредоточим върху основните си дейности и сме уверени, че сделките ще бъдат от полза както за нас, така и за бъдещите купувачи", каза Стефан Цинцарски, ръководител на отдел "Управление на имущество" в "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.

"Процедурата на откритите частни търгове все още е слабо популярна в България, но по света е много разпространена, а и е най-подходящата, когато става въпрос за големи инвестиционни обекти. Три от четирите имота на "Лукойл Нефтохим Бургас", които ще бъдат предложени на търга, имат огромен инвестиционен потенциал. Разчитаме чрез подходящата процедура да стигнем до потенциалните инвеститори, а и оценките на обектите са справедливи с оглед развитието на пазара", коментира Добромир Ганев, управител на GVA Sollers Solutions. "GVA Sollers Solutions ще развива все повече нови подходи за управление и реализиране на портфейли, залагайки на иновативни методи за продажба като инвестиционните търгове", допълни още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика