Швейцарски земеделски производители проявяват интерес за сътрудничество с България

4805
 Швейцарски земеделски производители проявяват интерес за сътрудничество с България
Снимка: БГНЕС

Швейцарски земеделски производители проявяват интерес за сътрудничество с България. Това стана ясно по време на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и директорa на Федералната служба по земеделие на Конфедерация Швейцария проф. д-р Бернард Леман, съобщиха от МЗХ.

Министър Танева е на посещение в гр. Берн, Швейцария по покана на българския посланик н.пр. Меглена Плугчиева. Десислава Танева и швейцарският й колега обсъдиха възможностите за обмяна на опит в областта на дребното животновъдство и директния достъп до пазарите.

17 000 лева струва информационната система за превозни билети за дървесина

17 000 лева струва разработването на информационната система за издаване на превозни билети за дървесина. Това заяви министърът на земе...

,,В България е слабост сдружаването на земеделските производители и скъсяването на пътя на доставката от дребните производители до крайния потребител'', отбеляза Танева.

Д-р Леман заяви, че е налице нуждата от обмен на информация между двете страни, тъй като се забелязва сходство в проблемите. Двамата се ангажираха да работят за задълбочаване на сътрудничеството между България и Швейцария и отбелязаха, че имат еднакво разбиране за посоката на развитие на земеделието. Той прие отправената от министър Танева покана да посети България и лично да се запознае с развитието на сектора.

На срещата присъстваха и членовете на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание Румен Желев и Султанка Петрова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика