Влизаме в руски черен списък?

4701
Влизаме в руски черен списък?

Русия може да включи български хотели в така нар. „черен списък", според председателя на „Ростуризм" Александър Радков .

„Ще продължи да има фалити на туроператори. Това е бизнес и ние не можем да предотвратим фалити на пазара. За държавата е най-важно да създаде механизми за защита правата на туристите”, казва Радков.

Изоставихме Гърция, тръгнахме към Италия

Пътуванията на български граждани в чужбина през месец август 2012 г. са 412.9 хил., или с 2.1% повече отколкото през юли и с 3.8% на...

Той посочва, че вече е създадена асоциацията „Турпомощ”. Ръководителят на Ростуризъм припомня за проблемите на руски туристи в България през това лято.

„За съжаление, в редица случаи имаше некоректно поведение от страна на чуждестранни хотели – имаше случаи на изнудване на пари в България. На туристите им се предлагаше повторно да заплатят своя престой, те бяха заплашвани, предупреждаваха, че ще ги включат в измислени "черни списъци" и им се оказваше психологически натиск. Ние вече имаме опит с формиране на „черен списък” на хотели, в които се нарушават правата на руските туристи. Ние ще продължим тази практика и ще посъветваме туроператорите да не работят с тези хотели”, добави ръководителят на Федералната служба по туризъм на Русия.

Междувременно стана ясно, че за първите осем месеца на 2012 година руският туристически пазар за първи път е заел първо място в България, като е изпреварил германския, гръцкия и румънския. 

„За последните пет години делът на руските туристи в България се е увеличил повече от двойно – от 5,7% през 2008 година до 11,7% през 2012 година. За първите осем месеца на текущата година над 500 000 руски граждани са посетили България, като 417 000 от тях с туристически цели. Това е 80,5% от потока от руснаци в България”, се казва в изследване на АТОР.

Узбекистански туроператор: Почивайте на три морета в България!

Националният ни блян от началото на ХХ век беше сбъднат от туристическа фирма, базирана в Ташкент, Узбекистан, пише „Петел&rdquo...

По данни на асоциацията най-много руски туристи са посетили България през месец юли – 136 500 души. През август техният брой се е увеличил с 42% в сравнение с миналата година.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика