Асеновградски учители и общественици с приз "Учител на годината"

6862
Асеновградски учители и общественици с приз "Учител на годината"

Отличени с приза „Учител на годината 2016 г.“ в Асеновград днес бяха 10-ма заслужили асеновградски преподаватели и общественици, допринесли с труда и професионализма си за ограмотяването на децата на Асеновград. По традиция, церемонията по връчване на наградите се състоя на днешния Празник – 24-ти май – Денят на славянската писменост и култура.

В направлението „Начално образование“ „Учител на годината 2016 г.“ стана Илка Кръстева. Тя е преподавател в СОУ „Свети Свети Кирил и Методий”-Асеновград. Кръстева работи като начален учител от 23 години. Тя бе възнаградена за това, че притежава способността да увлича и обединява учениците си. Учи ги на толерантност и взаимопомощ. Величка Сефалерова от асеновградското ОУ „Христо Ботев” бе удостоена в направление „Природо-математическо образование“. Тя е с 37-годишен педагогически стаж. За нея учителската професия е призвание, духовен заряд и обич към децата и предмета, който преподава. Инженер Любка Карамузова – учител в ПГ „Цар Иван Асен II” в Асеновград бе наградена в направление „Професионално образование“. Тя практикува учителската професия от 22 години. Обича да работи с млади хора и да открива техния потенциал. Залага на индивидуалната работа с учениците. Росица Маркова-Коджабашева също от ПГ „Цар Иван Асен II” бе отличена в направление „Хуманитарно образование“.

С 4 000 лева довършват ремонта на параклис „Свети Трифон“ край Асеновград

Точно 4 000 лева бяха отпуснати от Общинския съвет за довършителен ремонт на параклиса „Свети Трифон“ край Асеновград. Рем...

Тя участва активно в повишаване на методическата подготовка на учениците. Емоционално обвързана е с учителската професия. В направление „Директори и помощник-директори“ призът „Учител на годината 2016 г.“ бе връчен на Донка Георгиева от ОУ „Панайот Волов”, намиращо се в асеновградския квартал „Долни Воден“. Тя е помощник-директор. Георгиева се ползва с голямо уважение и доверие сред колегите и учениците си. Тя се отличава с организаторските си качества. Освен преподаватели, с награди за принос в развитието и популяризиране името на Асеновград тази година бяха отличени и творци и културни дейци от града. Сред наградените бе музикантът и композитор Асен Вакарелов. Той има ценен принос за образователната и културна история на Асеновград и страната. Грамота получи и поетесата, рецитатор и актриса Виктория Стефанова.

Тя е един от най-изявените театрали в града. Участвала е и е печелила награди в много фестивали и конкурси. Йордан Кожухаров – учител, културен деец и водещ на множество културни събития в Асеновград. Той бе следващият удостоен с награда от Общината. Сред отличените бе и Стойчо Стоев - писател, поет и преподавател. Носител е на различни отличия и награди, сред които орден „Кирил и Методий-I-ва степен“. Стоев пише от ученическите си години. Автор е на три книги. Отличен за дейността си през изминалата година бе и директорът на Исторически музей-Асеновград - Иван Дуков. Наградата му бе връчена за това, че след 40-годишно прекъсване, бяха възродени разкопките на крепостта „Воден“. Продължиха се и тези, край НПК „Асенова крепост“. Иван Дуков е инициатор и организатор на многобройни изложби, празници и благотворителни акции. Автор е на немалко публикации.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com