Българинът, сътворил история, среща тежко изпитание: 4-ият поставен на Sofia Open

977
Българинът, сътворил история, среща тежко изпитание: 4-ият поставен на Sofia Open
Снимка: Sofia Open 2022

Във втория ден от Sofia Open Александър Лазаров потегли с победа и записа най-големия успех в кариерата си. Четвъртата ракета на България елиминира световния номер 74. Така участващият с "уайлд кард" роден състезател се превърна и в първия българин с победи и в квалификациите, и в основната схема на турнира.

Александър Лазаров излиза за втора историческа победа на Sofia Open

Лазаров се превърна в третия българин с победа в основната схема на Sofia Open (след Григор Димитров и Димитър Кузманов), а освен това чрез успеха за първи път в историята на състезанието бе ясно (още преди мача на Димитър Кузманов), че ще има поне двама българи във втория кръг на надпреварата.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Александър Лазаров е 4,80. Ставката пък за победа на сметката на четвъртия поставен в схемата Лоренцо Мусети е 1,23. Двамата се изправят един срещу друг в директен спор за място на четвъртфиналите в турнира.

Александър Лазаров записа и първия си успех в основна схема на ATP турнир, като това се случи от четвъртия опит. Предните три също бяха в София. С успеха над Лехечка се изкачва с 25 позиции в ранглистата на живо, което означава, че ще напредне до около номер 310 в света. Едно от силните му оръжия в мача бе сервисът. Един от началните му удари дори стигна 224 км/ч (имаше и множество други над 220 км/4).

Александър Лазаров в търсене на чудото срещу 30-ия в света

Коефициентът на efbet за това Александър Лазаров да спечели сет е 2,20 (и съответно 3,80 за това да спечели точно един сет), докато ставката за сет на сметката на Лоренцо Мусети е 1,08 (и съответно 7,80 за това да спечели точно един сет).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com