Челси в опит да си върне върха с "коварно сладко изкушение"

3062
Челси в опит да си върне върха с "коварно сладко изкушение"
Снимка: Getty Images

Английският гранд Челси наруши отличната си форма и спечели само половината от последните си двубои във Висшата лига, което му струва скъпо, тъй като бе изпреварен и от Манчестър Сити, и от Ливърпул. Все пак разликата от върха е само две точки, което значи, че още след сегашния междинен кръг "сините" биха могли да си върнат лидерската позиция.

Те обаче няма да имат никак лесна задача. "Карамелите" пристигат на "Стамфорд Бридж" и въпреки че са в потресаваща форма (една победа в последните десет шампионатни мача), неведнъж са показвали, че могат да изненадат неприятно всеки от грандовете (най-скорошният пример бе победата над намиращия се в подем друг лондонски тим - Арсенал). Коефициентът на efbet все пак Томас Тухел и компания да вземат 3-те точки е 1,23, докато за успех в полза на Евертън ставката е 13,75 (равенството е оценено на 6,75).

Двата тима се изправят един срещу друг в четвъртък, 16 декември, от 21:45 часа българско време. Любопитното е, че в пет поредни мача няма равенство между тях, но за този период "карамелите" имат повече победи - две срещу една.

Челси - Евертън: "Кой превари, той бие"

Обикновено единият отбор взима преимущество, а за другия няма път назад, няма път дори и към гола - само в един от тези мачове се е случващо успехът да не дойде на 0. Коефициентът и този път да няма гол/гол е 1,60, докато за това и двата отбора да се разпишат е 2,50.

От тази статистика страда и резултатността в сблъсъците им - само на два пъти за последните им седем мача се е случвало да има повече от две попадения (макар и двата пъти те да бяха по четири). Коефициентът това да продължи и отново да има под 2,5 гола в срещата е 2,20, докато за над 2,5 е 1,75.

Преди разменените успехи в последните срещи Челси и Евертън не само, че не се победиха в два поредни двубоя от английската Висша лига, но дори и двата завършиха без нито един гол - при паритет 0:0. Ставката на efbet и този техен сблъсък да приключи така - при точен резултат 0:0, е 15,00.

Голова мощ за Челси без големия реализатор

"Сините" от Лондон показват отлична голова форма и имат 18 попадения в последните си седем мача (и съответно шест за последните два). Въпреки това , откакто се върна от контузията си, голмайсторът на тима Ромелу Лукаку все още не е реализирал попадение във Висшата лига.

Той взе участие в четири шампионатни срещи оттогава, но трябва да се отбележи, че общото игрово време от тях дори не достига редовните 90 минути на един мач. Този път вероятно Лукаку ще стартира като титуляр, а срещу него стои отборът, в който се е представял най-стабилно откъм игра и голове в Англия - Евертън, чийто екип носи от сезон 2013/14 до 2016/17 включително. Коефициентът на efbet именно белгиецът да открие резултата на Челси - Евертън е 5,20, докато ставката за негов гол по всяко време от сблъсъка е 2,25.

СПЪНА ЛИ ЕВЕРТЪН ЧЕЛСИ - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com