"Чуковете" готвят удар по лидера Челси, за да останат в топ 4 на Висшата лига

3012
"Чуковете" готвят удар по лидера Челси, за да останат в топ 4 на Висшата лига
Снимка: Getty Images

Борбата в английската Висша лига става все по-жестока, като лидерът Челси и преследвачите му (Манчестър Сити и Ливърпул) са събрани само от две точки разлика. По-далеч зад тях е последният отбор, допълващ така важния топ 4 - Уест Хям.

"Чуковете" изумиха всички с представянето си през тази кампания, но в последно време се намират в кошмарна серия и нямат успех в шампионата в три поредни двубоя - две загуби и едно равенство. Сега предстои още по-тежко изпитание за тях, но те са твърдо решени да прекъснат негативната поредица, тъй като в противен случай ще се простят с мястото си в топ 4. Уест Хям приема Челси в едно от дербитата на 15-ия кръг в английската Висша лига. Двубоят ще се проведе в събота (04.12) и ще стартира в 14:30 часа българско време.

Кой е по-по-най в сблъсъците между Уест Хям и Челси?

"Сините" от Лондон са в серия от две поредни победи над този опонент, а коефициентът на efbet за нов техен успех е 1,85. Преди споменатите два мача обаче Уест Хям имаше също два поредни успеха в това лондонско дерби, а ставката да се върнат на победния път и срещу Челси, и генерално във Висшата лига е 4,70. Равенството пък е оценено на 3,80.

В последните им три директни двубоя бяха отбелязани общо девет попадения, което прави средно по три на среща. Коефициентът за това и този път да станем свидетели на над 2,5 гола в мача е 2,10, докато за под 2,5 е 1,85. Трябва да отбележим, че все пак в последния им сблъсък бе вкаран само един гол - когато именно на този стадион Челси победи с минималното 1:0 като гост.

УДАРИ ЛИ УЕСТ ХЯМ ЛИДЕРА ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА ЧЕЛСИ - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

Ще има ли картони в лондонското дерби от Висшата лига?

Забелязва се и много любопитен контраст в последните два мача между "сините" и "чуковете". Той се отнася до картоните в двата двубоя. В последния нервите взеха връх и зрителите станаха свидетели на цели пет такива, един от които директен червен, докато в предпоследната им среща, забележете, нямаше нито едно официално предупреждение! Тогава Челси спечели с категоричното 3:0. Коефициентът на efbet в тази среща картоните да са под 2,5 е 2,80, докато за над 4,5 картона е 3,55.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com