ФИНАЛ на Ролан Гарос: №1 срещу дебютант на "мейджър" финал

5070
ФИНАЛ на Ролан Гарос: №1 срещу дебютант на "мейджър" финал
Снимка: Gulliver/GettyImages

Дойде време за първия от двата дългоочаквани финала на сингъл на Откритото първенство по тенис във Франция - Ролан Гарос. Става въпрос за женския сблъсък в спор за престижния трофей. От едната страна е световната номер 1 Ига Швьонтек, а срещу нея в търсене на сензацията се изправя дебютантката на "мейджър" финал Коко Гоф.

Ролан Гарос: големият фаворит срещу дебютант на "мейджър" финал

Коефициентът на efbet за успех на полската звезда е 1,15, докато победа за американската сензация е със ставка 6,80. Финалът между двете в Париж ще се състои ден преди големия мач и при мъжете - в събота, 4-ти юни, като ще започне в следобед българско време.

21-годишната Швьонтек и 18-годишната Гоф са се срещали два пъти до този момент. И в двата случая по-опитната от двете състезателки излиза краен победител. Първо през 2021-ва година в Рим, а впоследствия и през март месец тази година в Маями.

При първия им сблъсък полякината изпита проблеми и спечели след тайбрек и сет на 3, но във втория случай даде общо четири гейма на своята опонентка и не ѝ остави никакви шансове. Така все още американката е в търсене на първи спечелен сет срещу полякината.

Коефициентът именно днес да е денят, в който ще се случи това, и Коко Гоф да спечели сет е 2,70 (и съответно 1,44 да не съумее да го стори), докато ставката за това да спечели точно един сет и съответно да загуби с 1:2 сета е 4,40. Пазарът пък Швьонтек да спечели точно един сет и да допусне поражение е 9,80.

Полякинята печелеше своите мачове до момента в състезанието една идея по-лесно от американката, като все още няма изгубен сет на тазгодишното издание на Ролан Гарос. Коко Гоф обаче също може да се похвали с подобно постижение, като е загубила само една част до момента в турнира.

И двете записаха и "гевреци", като тук отново предимството в този показател е на страната на Швьонтек, която записа сет на нула срещу свой опонент в три от шестте си двубоя, докато Гоф успя да го стори в два от своите шест мача. Коефициентът и във финала да има сет, който да завърши на нула, е 6,40.

Очаква ли ни зрелище между Швьонтек и Коко Гоф на финала на Ролан Гарос?

Ще бъде много любопитно как 18-годишната американка, намираща се в чудесна форма, ще противодейства на световната номер 1. Коефициентът на efbet за зрелищен и оспорван двубой с общо над 19,5 броя геймове е 2,10, докато за по-категорично спечелена среща на сметката на една от двете и под 19,5 гейма в мача ставката 1,81.

ОЩЕ: Световната №1 триумфира с втора титла на Ролан Гарос

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com