Кой ще е първият 1/2-финалист на Уимбълдън? Джокович под "опасност"

1502
Кой ще е първият 1/2-финалист на Уимбълдън? Джокович под "опасност"
Снимка: Getty Images

Сякаш на един дъх изминават интригуващите сблъсъци от най-стария и престижен турнир в тениса - Уимбълдън. Въпреки че от седмици насам е ясно, че представянето на състезателите няма да повлияе върху класирането им в световната ранглиста, то това далеч не доведе до липса на интрига и качество в сблъсъците.

Кой ще е първият полуфиналист на Уимбълдън?

И така вече стигнахме до четвъртфиналите, а само след часове ще са ясни и първите полуфиналисти на тазгодишното издание на турнира от Големия шлем. Разбира се, няма как да не се акцентира върху световния номер 3 Новак Джокович, който е и големият фаворит за спечелването на турнира. На 1/4-финалите той се изправя срещу коварния Яник Синер.

Коефициентът на efbet за успех в полза на сърбина е 1,13. Победа за италианеца, който е под номер 13 в световната ранглиста, е със ставка 7,40. Двамата ще се изправят един срещу друг във вторник, 5-и юли. В същия ден е и друг четвъртфинал.

Новак Джокович и Яник Синер са се изправяли общо два пъти до този момент в съперничеството им. И в двата случая краен победител е бил сърбинът. Срещите се изиграха през 2021 година. Първата бе от демонстративен турнир в Австралия, а втората на клей в Монте Карло - 2:0 сета.

Другият четвъртфинал, който ще се състои през този ден, също далеч не е за подценяване, тъй като противопоставя Давид Гофен и Камерън Нори, а двамата имат едва един директен сблъсък помежду си. Той е от миналата година, когато Нори печели първия сет с 6:0, а при 5:3 в полза на Гофен във втората част, белгиецът се отказва.

Уимбълдън навлиза в решаваща фаза

Коефициентът на efbet Давид Гофен да вземе частичен реванш и да се класира за 1/2-финалите на Уимбълдън, надделявайки над Камерън Нори, е 3,05. Успех за британеца пък е със ставка 1,44. Победителите от споменатите две срещи ще се изправят един срещу друг на полуфиналите.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com