Мачът, с който Барселона може да постигне "невъзможното" през този сезон

2887
Мачът, с който Барселона може да постигне "невъзможното" през този сезон
Снимка: Getty Images

Испанският гранд Барселона мина през много тежки моменти през този сезон и дори в немалък период от време изглеждаше сигурно, че каталунците няма да завършат в топ 4 на крайното класиране в Ла Лига. Сега само чудо можем да им отмъкне сребърните медали, а още в предстоящия 36-и кръг могат да направят така, че и на хартия да са вицешампиони - нещо, което изглеждаше още по-невъзможно преди няколко месеца.

Барселона узаконява второто си място в Ла Лига?

Тимът се изправя срещу Селта на "Камп Ноу", но за да си гарантира второто място, ще има нужда от по едно "рамо" от Севиля (четири точки по-малко) и от Атлетико Мадрид (пет точки по-малко). Андалусииците и "дюшекчиите" не трябва да спечелят своите мачове от кръга, съответно срещу Майорка и Ечле.

Двубоят между Барселона и Селта ще се проведе във вторник, 10-и май, от 22:30 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех в полза на Шави и компания е 1,41, докато ставката за победа за гостите е 7,60 (равенството е оценено на 5,60).

Трябва да се отбележи, че в последно време Селта играе впечатляващо успешно срещу именития си съперник, като за последните им шест мача във всички турнири силите са напълно изравнени, що се отнася крайния резултат - два успеха за Селта, два за Барселона и две равенства. В само една от въпросните срещи е имало едва два гола, като в останалите пет са паднали общо 21 попадения - средно по 4,2 на двубой (в четири от тези случаи е имало и гол/гол).

Коефициентът в този сблъсък между двата тима да има над 4,5 попадения е 4,00, докато за под 2,5 гола е 2,65. Съответно ставката за това и Барселона, и Селта да успеят да се разпишат в сблъсъка е 1,79, докато за няма гол/гол е 2,10.

Атлетико Мадрид и Севиля с подаръци за Барселона?

Ден след това (четвъртък - 11-и май) идват и изпитанията за Атлети и Севиля. Първо от 21:30 часа българско време андалусииците приемат у дома Майорка. Коефициентът за успех в полза на Севиля е 1,64, докато за победа за Майорка пък е 6,00. Равенството е със ставка 4,10.

В сряда от 22:30 часа българско време пък Атлетико Мадрид, окрилен от успеха над новия шампион Реал Мадрид, гостува на Елче. Коефициентът на efbet за нов успех за "дюшекчиите", с който и на хартия ще си гарантират мястото в топ 4, е 1,69. Ставката за победа в полза на Елче пък е 5,60 (равенството е оценено на 3,95).

БЕТОНИРА ЛИ СЕ БАРСЕЛОНА НА ВТОРОТО МЯСТО - НАУЧЕТЕ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com