Шампионско дерби на Острова: Ливърпул посреща Манчестър Сити на "Анфийлд"

5686
Шампионско дерби на Острова: Ливърпул посреща Манчестър Сити на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images/Guliver

Големият гвоздей от програмата на седмия кръг в английската Висша лига противопоставя последните два шампиона на страната - Ливърпул и Манчестър Сити. Срещата ще се състои на митичния "Анфийлд" и стартира в неделя, 3 октомври, от 18:30 часа българско време.

Именно това са и тимовете, които след шест изиграни мача заемат първите две позиции във временното класиране. Мърсисайдци са лидер с четиринадесет точки, докато "гражданите" са точно зад тях с една по-малко. Иначе казано - това е и директен сблъсък за върха, като евентуално равенство по всяка вероятност ще връчи лидерската позиция на някой измежду Челси, Манчестър Юнайтед, Евертън или Брайтън, които имат същия брой точки като Сити, но са с по-лоша голова разлика.

Футболистите на Пеп Гуардиола са лек фаворит за този мач, доколкото изобщо може да се каже, че в него има такъв. efbet дава коефициент от 2,45 за техен успех, докато за победа в полза на Юрген Клоп и компания, той е 3,00 (равенството е оценено на 3,60).

И двата отбора са нападателно настроени и винаги търсят попаденията. В този смисъл не е изненадващо, че в пет от последните шест двубоя между тях и двете страни са се разписвали. Изключението е само разгромът за Сити с 4:0 от 2 юли 2020 година. Коефициентът на efbet тази традиция да бъде нарушена за втори път в последно време и да няма гол/гол в мача е 2,45 (и съответно 1,65 за това отново и двата отбора да отбележат).

Ливърпул и Манчестър Сити са толкова атрактивни, че в три от последните им четири срещи от английската Висша лига дори се стига до поне четири попадения (а изключението е равенство 1:1). Последният им пряк дуел пък видя пет гола - успех за манчестърци с категоричното 4:1 (и то във храма на съперника - "Анфийлд"). Efbet предлага коефициент от 2,85 за залог на това, че отново ще има над 3,5 гола (и съответно от 1,50, че ще има под 3,5 попадения).

Въпреки че това са двата най-силни отбора в Англия за последните години, дербитата между тях не са като останалите и се отличава коректността в сблъсъците, поне що се касае до картоните. За последните им пет двубоя във всички турнири са раздадени едва общо четиринадесет жълти картона, което прави средно по по-малко от три на мач (2,8 - за да сме точни). Потенциален залог в efbet за това официалните предупреждения отново да са под 3,5, той би бил умножен по 1,90, ако се окаже верен. Коефициентът за над 3,5 картона в срещата е подобен - 1,85.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com