Тежът старт за България във волейболната Лига на нациите: дни след краха във футбола

1408
Тежът старт за България във волейболната Лига на нациите: дни след краха във футбола
Снимка: eurovolley.cev.eu

Дойде време за началото на тазгодишното издание на Лигата на нациите във волейбола. Националният отбор на България в този спорт стартира с участието си със сблъсък срещу Сърбия, като предстои серия от тежки мачове, която ще се явява и като генерална репетиция за започващото в края на август Световно първенство.

България започва в Лигата на нациите по волейбол

В рамките на малко повече от един месец родните "лъвове" ще запишат поне дванадесет срещи. Те ще опитат да донесат радост на българския народ, както неведнъж са го правили. А родният запалянко определено има нужда след разочароващото представяне на българските национали по футбол в тяхната Лига на нациите.

Коефициентът на efbet за успех в полза на България е 2,05, докато победа за Сърбия е със ставка 1,89. Двубоят ще се състои във вторник, 7-и юни, от 23:30 часа българско време. Причината за късния час е най-вече фактът, че мачът ще се състои в Отава (Канада).

Трябва да се отбележи, че Сърбия има изключително качествен състав, но малката разлика в коефициентите на букмейкъра се дължи на факта, че западната ни съседка ще бъде с много млад състав в откриващия двубой от турнира. Това стана ясно, след като новият-стар селекционер Игор Колакович обяви групата от 14 състезатели за мачовете в столицата на Канада.

Ще бъде много любопитно как ще изглеждат двата тима един срещу друг на паркета в първия сет, който може да се окаже по-скоро опознавателен и без толкова ключов ефект за крайния резултат. Коефициентът първата част да бъде спечелена от България е 1,99, докато това да стори Сърбия е 1,90.

Какъв ще е точният резултат на България - Сърбия в Лигата на нациите?

В последните десет двубоя между тези тимове (което включва мачове от 2016 година насам) родните "лъвове" имат едва три успеха. Прави впечатление, че всеки от тях идва при един и същ точен резултат - 3:2 в полза на България.

Коефициентът в този случай да се повтори резултатът и отново родните национали да спечелят след тайбрек е 5,80. Ставката пък да се стигне до пети сет, но той да бъде спечелен от сърбите и в крайна сметка те да завоюват успеха с 3:2 е 5,60.

За съжаление, четири от последните победи на Сърбия над България идват безпроблемно и "лъвовете" не успяват да спечелят дори и сет, губейки на нула. Коефициентът на efbet този сблъсък да приключи със злощастното 3:0 за западната ни съседка е 4,80, докато за такъв успех, но в полза на България, е 5,40.

ОЩЕ: Волейболните национали поведоха на Сърбия, но започнаха със загуба в Лигата на нациите

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com