2/3от жените в ЕС не се оплакват при насилие

15368
2/3от жените в ЕС не се оплакват при насилие

Две от всеки три жени в страните членки на Европейския съюз, които стават жертва на физическо или сексуално насилие, не се оплакват пред полицията или хуманитарни институции, гласят първите данни в доклад на ЕС, който трябва да бъде публикуван през март, предаде БГНЕС.

Документът, изготвен от Агенцията по основните права, предупреждава, че истинските мащаби на насилието срещу жените "остават невидими в официалните данни", което показва необходимостта да се обръща по-сериозно внимание на този проблем".

Докладът е изготвен на базата на анкета сред 42 000 жени в 28-те страни членки на ЕС и ще бъде официално представен на 5 март, се казва в комюникето на Агенцията по основните права със седалище във Виена. Нейното проучване разкрива потресаващи нива на насилието срещу жените в целия Европейски съюз, обяснява директорът на Агенцията Мортен Кяеруп.

В него се сигнализира за такова насилие на работното място, в домашни условия и дори в интернет, "поради което е спешно необходимо жените да споделят и да информират за такива случаи, за да може властите да предприемат мерки в тяхна защита и за пресичане веднъж завинаги на насилието срещу тях", добави Кяерун.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа