70% от германците смятат, че е добре страната да поеме още бежанци

3609
70% от германците смятат, че е добре страната да поеме още бежанци
Снимка: Thinkstock

70% от германците смятат, че страната им може да поеме още бежанци и те ще я обогатят в много аспекти, най-вече по отношение на демографската криза.

65 на сто от германците смятат, че потокът търсещи убежище ще подмлади значително Германия. В същото време немците имат ясни очаквания от бежанците – да научат бързо немски, да работят и плащат данъци, да се интегрират и да спазват европейските достижения в областта на човешките свободи и права, предаде БНР.

Задържани са 40 бежанци в пернишко село

40 бежанци са задържани снощи в пернишкото село Голямо Бучино. Бежанците пристигали в селото с леки автомобили от София. Изяснява се пр...

В изследването на института „Емнид” са взети предвид последните събития и отражението им върху мнението на германците.

97 на сто от германските граждани настояват бежанците да получат възможност за учене на немски език още след пристигането си. За това настояват и властите – Съветът на градовете обяви, че сред най-належащите проблеми в момента е осигуряванет о на курсове по немски още от деня на пристигането на бежанците.

300 000 домове са нужни в Германия, за да могат те да бъдат настанени, казаха още от Съвета на градовете. Засега ще се наложи голяма част от прииждащите да презимуват в устойчиви на студено и мокро палатки.

Освен езика и подслон, бежанците трябва да приемат и да се съборазяват с конституцията на Германия, в която на мъжете и жените се дават равни права и се гарантира свободата на изповядване на всякакви религии. За това са се изказали 97% от германците.

Канадската провинция Квебек е готова да приеме "стотици или хиляди" бежанци

Квебек е готова да приеме "стотици или хиляди" сирийски бежанци. Това обяви в четвъртък премиерът на канадската провинция Филип Куйяр, ...

80 на сто от тях пък смятат, че бежанският поток е насочен към страната им заради социалнаа политика, а не толкова заради културата на приемане на хора от други държави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа