Англия сравнява Сирия с Босна, не изключва военна намеса

6174
Англия сравнява Сирия с Босна, не изключва военна намеса

Британският министър на външните работи Уилям Хейг сравни положението в Сирия с това в Босна през 90-те години на миналия век и не изключи вероятността от военна интервенция.

Не знаем как ще се развият събитията. Сирия е на ръба на гражданска война между общностите и не мисля, че бихме могли да изключим каквото и да било, заяви той по телевизия СкайНюз.

Не може да се сравни с положението в Либия през миналата година, когато ние извършихме успешна намеса, за да спасим живота на хора, добави той.

Сирия прилича повече на Босна през 90-те години, тъй като е на ръба на междуобщностна гражданска война, когато съседни села взаимно се нападат и избиват, изтъкна той, имайки предвид войната в Босна и Херцеговина от 1992-1995 г.

Уилям Хейг реагира и на изявлението на Москва, която макар категорично да се обяви против използване на сила срещу Дамаск, посочи, че ще погледне с добро око оттеглянето на Башар Асад, ако самите сирийци са съгласни по този въпрос.

Точно това искаме и ние. Но те (сирийците) не могат да решават бъдещето си, ако биват избивани, ако телата им биват изгаряни и ако се стреля по наблюдателите, каза Уилям Хейг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа