Арестович: Нали осъзнавате, че нямаше да кандидатстваме за НАТО, ако не беше съгласувано със Запада?

9095
Арестович: Нали осъзнавате, че нямаше да кандидатстваме за НАТО, ако не беше съгласувано със Запада?
Снимка: Facebook

Запада отдавна заспа, позволявайки на Путин да беснее. През всичките тези осем години бях сериозно скептичен относно способността на Запада да се върне към ценностите вместо към удобствата. Путин последователно корумпира и експлоатира не само собствения си народ, но и Запада, стремейки се не само да го принуди да провежда неморални политики, но и напълно да загуби морала. И все пак Запада възкръсна. Това написа в профила си във Facebook съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент Олексий Арестович.

Ето какво още написа той:

Украински кандидат-президент: Преустройваме държавата и я наричаме Рус-Украйна

На фона на успешното контранастъпление на украинските войски все по-често започна да се говори в Киев за победата на Украйна във войнат...

"Запада избра ценности вместо да се пречупи пред заплахата от ядреното оръжие и директна битка срещу Руската федерация – идея, която само преди няколко месеца се възприемаше като нещо ужасно неприемливо, днес не просто се обсъжда спокойно, но е част от планирането. Запада възкръсна – и това дава голяма надежда на цялото човечество.

Не е имало събития от такъв исторически мащаб, поне от сто години, че дори и повече. Можем да кажем, че не само Запада, а целият свят възкръсна. И той възкръсна върху кръвта на украинската пехота. Украинските войници и народ.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Именно нашата устойчивост – въпреки факта, че светът всъщност ни отписа в началото, промени целия ход на световната история и поведе развитието на световната цивилизация по съвсем различен път – път на светлина и перспектива. Украинците го направиха – всички ние, заедно. Днес е денят, в който Украйна се завръща в духовната си родина – Запада. Без повече буферни или сиви зони. Ние не просто се връщаме, ние се връщаме с морален авторитет и най-голям принос за сигурността.

Арестович: Не очаквайте бързи украински военни успехи

Не бива да се очаква, че Украйна ще постигне бързи победи срещу руските войски по време на контраофанзивата, защото Киев не иска да заг...

В новия световен ред ние ще заемем най-важното място, защото ще администрираме от Запада цялото поструско пространство, а Източна Европа ще стане „укроцентрична“. Външните предизвикателства, пред които сме изправени, са големи, и едно от основните за нас е да подобрим вътрешната си способност да ги решаваме: да възстановим икономиката, да преодолеем корупцията, да създадем по-ефективни форми на управление, които да осигурят единството между властта и народа по ключовите въпроси от нашето развитие.

Ние ще победим, ще решим всички тези проблеми. Украинците с раменете си, с телата си удържаха портите към бъдещето – към ново, по-добро, по-светло бъдеще за целия свят.

Днес е голям ден. Страхотен ден. Нали осъзнавате, че нямаше да кандидатстваме за НАТО, ако не беше съгласувано със Запада? 30 септември ще бъде считан за един от най-забележителните дни в световната история. А това е празник лично на всеки от нас. И за всички – заедно. На всички хора с добра воля и на света, устремен към доброто".

Съветник на Зеленски: Украинците създадоха СССР и нищо по-добро на тази територия все още не сме измислили

Олексий Арестович, съветник в кабинета на президента на Украйна, призна, че оценява положително историческата роля на Съветския съюз и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Аварийно кацане на самолет в Родос

Измислени гласове и мъртви души за Путин: Примери да искаш (ВИДЕО и СНИМКИ)

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Полша и Германия ще създадат танкова коалиция за Украйна

Зеленски: Жизненоважно е бързото решение на Конгреса на САЩ за помощта за Украйна

Взривове в Белгород, гори завод за ракетни двигатели (ВИДЕО)

Германия няма да признава Путин за президент на Русия, хутите го поздравиха

Проучване на New-Europe: Около половината от гласовете за Путин са фалшифицирани (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа